Απολύσεις και στην Stripe

Deasy @ 04.11.2022
Απολύσεις και στην Stripe

Το 14% του προσωπικού της απολύει η Stripe με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας να αναλαμβάνει την ευθύνη της απόφασης (και μόνο αυτή).

Σε μήνυμα που έφτασε στους εργαζόμενους της εταιρείας ο Patric Collison ανέφερε πως κατά το 2020 και το 2021 η εταιρεία είδε τα έσοδα και τα κέρδη της να τριπλασιάζονται, καθώς η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα έστρεψαν τον κόσμο σε υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου. H Stripe, ως εταιρείας ηλεκτρονικών πληρωμών, ήταν φυσικά στους ωφελημένους.

Αλλά, όπως αναφέρει ο επικεφαλής της Stripe, οι καλές ημέρες πέρασαν. Ο επίμονος πληθωρισμός, οι υψηλές τιμές στην ενέργεια, η αύξηση των επιτοκίων, η μείωση των προϋπολογισμών για επενδύσεις και η μείωση της χρηματοδότησης των startups δημιουργουν ένα δυσχερές περιβάλλον.

Κατά τον Collins, το 2022 σηματοδοτεί την αρχή ενός διαφορετικού οικονομικού κλίματος και, χωρίς να το λέει, σε τέτοιες περιπτώσεις την πληρώνουν πρώτα οι εργαζόμενοι. Για τους απολυμένους η εταιρεία λέει πως θα καλύψει τους μισθούς τους έως τις 14 Φεβρουαρίου 2023 και πως θα τους καταβάλει το ετήσιο μπόνους που τους αναλογεί για το 2022. Επιπλέον θα τους παρέχει ασφαλιστική κάλυψη έξι μηνών και αναφέρει πως θα προσφέρει υποστήριξη σε όσους είχαν πάρει βίζα για εργασία στις ΗΠΑ.

Με μια διάθεση αυτοκριτικής ο διευθύνων σύμβουλος της Stripe αναφέρει πως υπήρξε υπέρμετρη αισιοδοξία για την πορεία της online οικονομίας το 2022. Μετά τις απολύσεις, το προσωπικό της Stripe θα υποχωρήσει σε 7.000 εργαζόμενους.

STRIPE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home