Στα 95 δισεκατομμύρια δολάρια έφθασε η αποτίμηση της Stripe

Στα 95 δισεκατομμύρια δολάρια έφθασε η αποτίμηση της Stripe

Μεγαλύτερη από κάθε άλλη ευρωπαϊκή τράπεζα είναι η αποτίμηση της πλατφόρμας ηλεκτρονικών πληρωμών Stripe, μετά τον τελευταίο επενδυτικό γύρο της εταιρείας.

Ειδικότερα, η Stripe είδε την αποτίμησή της να ανεβαίνει στα 95 δισεκατομμύρια δολάρια, μετά τον γύρο στον οποίο σήκωσε κεφάλαια ύψους 600 εκατομμυρίων από επενδυτές, όπως οι Fidelity Management & Research Co, Sequoia Capital, Ireland’s National Treasury Management Agency, Allianz Χ, Axa, Baillie Gifford.

Η πανδημία και η σημαντική άνοδος του ηλεκτρονικού εμπορίου αποτελούν τους παράγοντες που οδήγησαν στην εκτόξευση της αποτίμησης της Stripe, η οποία είδε την αξία της να τριπλασιάζεται σε λιγότερο από ένα χρόνο. Σύμφωνα με τη σημερινή της αξία, η Stripe αποτελεί τη μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία εκτός χρηματιστηρίου, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η αποτίμηση αυτή είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του Facebook ή της Uber, πριν πραγματοποιήσουν τη δημόσια εγγραφή τους.

Η Stripe ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2010 και τη πλατφόρμα της χρησιμοποιούν αρκετές από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο, όπως η Google, η Uber, η Amazon κ.α. Η Stripe πλέον διαχειρίζεται εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, με τους ιδρυτές της να δηλώνουν ακόμα πιο αισιόδοξοι για το μέλλον, εκτιμώντας ότι οι ευκαιρίες είναι πολύ μεγαλύτερες σε σχέση με τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας.

STRIPE,ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home