Stripe: ήρθε και επίσημα στην Ελλάδα

Stripe: ήρθε και επίσημα στην Ελλάδα

Ένα νέο μεγάλο fintech παίκτη έχει από σήμερα η ελληνική αγορά καθώς η αμερικανική Stripe ανακοίνωσε και επίσημα την έναρξη των δραστηριοτήτων στη χώρα μας. H Stripe αποτελεί μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες τεχνολογικές εταιρείες στον κόσμο και μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες ψηφιακών πληρωμών, παρέχοντας τη δυνατότητα σε online επιχειρήσεις να δέχονται πολύ εύκολα χρηματικές συναλλαγές από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου. Η Stripe διαχειρίζεται δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο για εκατομμύρια επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένου νεοσύστατων startup και μεγάλων επιχειρηματικών κολοσσών όπως η Google, η Amazon, η Uber και το Shoppify. Ήδη εταιρείες όπως η Eventora καθώς και φορείς όπως η Greenpeace χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της Stripe στην Ελλάδα, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους σε πελάτες ανά τον κόσμο.

«Η Ελλάδα διαθέτει ένα μεγάλο κεφάλαιο σε επιχειρηματικό και τεχνολογικό ταλέντο και πιστεύουμε ότι όλο και περισσότερες εταιρείες στην Ελλάδα μπορούν να επεκταθούν παγκοσμίως» αναφέρει ο κ. Felix Huber, Επικεφαλής για την Κεντρική-Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική για τη Stripe. «H Stripe στοχεύει στην ενδυνάμωση των ελληνικών επιχειρήσεων, ώστε να εξάγουν τη δημιουργικότητά τους και την φιλοδοξία τους στον υπόλοιπο κόσμο».

 

Τι προσφέρει το δίκτυο της Stripe σε μια ελληνική επιχείρηση

Ξεκινώντας από σήμερα, οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να δέχονται πληρωμές σε περισσότερα από 130 συναλλάγματα, σε μόλις δέκα λεπτά. Έκτος από την αποδοχή πληρωμών, οι εταιρείες, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες της Stripe προκειμένου να διευθετήσουν λογιστικά θέματα, λογαριασμούς, πληρωμές σε τρίτους καθώς και πληρωμές μέσω κινητού – όλα από έναν κεντρικό πίνακα. Οι χρήστες Stripe μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση και σε ηλεκτρονικά πορτοφόλια όπως το Apple Pay και το Google Pay.

Η Stripe δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στον τομέα της ασφάλειας, χρησιμοποιώντας ένα ιδιαίτερο μηχανισμό που παρέχει υψηλού επιπέδου προστασία σε θέματα ηλεκτρονικής απάτης και ψεύτικων συναλλαγών, τόσο στις ελληνικές επιχειρήσεις όσο και στους πελάτες τους.

H τιμολόγηση της Stripe δεν περιλαμβάνει επιπρόσθετα έξοδα εγκατάστασης ή κρυφές χρεώσεις. Ξεκινάει στο 1,4% + 0,25 € για κάθε χρέωση κάρτας στην Ελλάδα.

 

Πληρωμές της Stripe σχετικά με το προϊόν της

Payments

Η Stripe καθιστά τις ψηφιακές πληρωμές πιο εύκολες από ποτέ – είτε αυτές πραγματοποιούνται σε ιστοσελίδα, είτε σε κινητό τηλέφωνο, είτε μέσω κινητής εφαρμογής ή  οπουδήποτε αλλού. Πριν τη Stripe, o κάθε προγραμματιστής που ήθελε να πραγματοποιήσει ή να αποδεχτεί ψηφιακές πληρωμές, έπρεπε να καταναλώσει εβδομάδες, λόγω της οικονομικής γραφειοκρατίας, προκειμένου να δημιουργήσει το δικό του εμπορικό λογαριασμό και μια πύλη. Με τη Stripe, οι προγραμματιστές μπορούν, σε λιγότερο από πέντε λεπτά, προσθέτοντας ένα κώδικα, να αποδέχονται ψηφιακές πληρωμές ανά τον κόσμο.

Δεν είναι μόνο η εύκολη και γρήγορη εγκατάσταση που κάνουν τη Stripe χρήσιμη, αλλά κυρίως το εύρος των υπηρεσιών που παρέχει στις επιχειρήσεις, κατά τη διάρκεια των ψηφιακών τους συναλλαγών:

●    Εξατομικευμένη Εμπειρία Checkout: οι  επιχειρήσεις μπορούν πλέον να προσαρμόσουν τη διαδικασία checkout, είτε αυτό πραγματοποιείται στις ιστοσελίδες τους είτε στις εφαρμογές τους. Εναλλακτικά, μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ήδη υπάρχουσα φόρμα από τη Stripe. Και στις δυο περιπτώσεις, η Stripe είναι «αόρατη»: ο πελάτης που θα πληρώσει θα δει μόνο την επιχείρηση από την οποία αγοράζει.

●  Υποστήριξη πολυνομισματικής τιμολόγησης: Οι επιχειρήσεις μπορούν να πραγματοποιήσουν και να δεχθούν πληρωμές ανά τον κόσμο, σε περισσότερα από 130 νομίσματα. Οποιοδήποτε και αν είναι το νόμισμα ή ο τρόπος πληρωμής, μια Ελληνική επιχείρηση θα λάβει τα χρήματα ή τις πληρωμές της σε ευρώ.

●  Ασφάλεια: Όταν ένας πελάτης δίνει τα προσωπικά του στοιχεία πληρωμής, η πληροφορία αυτή αποστέλλεται αυτόματα στη Stripe, όπου και φυλάσσεται σε ειδικές θυρίδες ασφαλείας που διαθέτει. Με αυτό τον τρόπο, μια επιχείρηση δεν χρειάζεται να διατηρεί το δικό της σύστημα ασφάλειας, το οποίο πρέπει να είναι σύμφωνο με τα πρότυπα ασφαλείας δεδομένων «Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS)». Η Stripe κατέχει πιστοποίηση PCI Service Provider, Επιπέδου 1, το υψηλότερο επίπεδο πιστοποίησης. Επιπρόσθετα, η Stripe δημιουργεί κωδικούς μιας χρήσης για τις επιχειρήσεις προκειμένου να χρεώνουν τους πελάτες τους. Αυτοί οι κωδικοί δεν μπορούν να κλαπούν ούτε και να χρησιμοποιηθούν ξανά.

 

Connect

Κάποιες επιχειρήσεις λειτουργούν σαν μια αγορά, η οποία συνδέει δίκτυα «αγοραστών» και «πωλητών». Για παράδειγμα η crowdfunding πλατφόρμα Kickstarter ή η πλατφόρμα της Eventora. Η Stipe έρχεται να βοηθήσει αγορές σαν και αυτές να διαχειριστούν την πολύπλοκη και σύνθετη ροή των πληρωμών και εξοφλήσεων. Εκτός από την αποδοχή πληρωμών (όπως περιγράφεται παραπάνω), η Stripe επαληθεύει την ταυτότητα καθώς και τα τραπεζικά στοιχεία των πωλητών που λαμβάνουν χρήματα – εγγυάται το σωστό ύψος πληρωμής, τη χρονική στιγμή που έχει κανονιστεί να πραγματοποιηθεί και λειτουργεί επικουρικά για φορολογικές αναφορές. Η Stripe επιτρέπει σε μια αγορά να αναπτυχθεί και να επεκταθεί παγκόσμια. Για παράδειγμα, αν μια αγορά έχει την έδρα της στην Ελλάδα, ένας αγοραστής που κάνει κάποια αγορά μπορεί να βρίσκεται στο Κάιρο και ο πωλητής που πληρώνεται να βρίσκεται στο Λονδίνο.


Billing

Καθώς οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο συνδρομητικές υπηρεσίες, οι επιχειρήσεις καλούνται να υιοθετήσουν ένα μοντέλο επαναλαμβανόμενων εσόδων. Τα μοντέλα αυτά, όμως, είναι δαπανηρά και καθόλου αυτοματοποιημένα. Η Stripe Billing, παρέχει προηγμένα εργαλεία τιμολόγησης και συνδρομές σε τέτοιες επιχειρήσεις – ανεξαρτήτως μεγέθους. Με εργαλεία όπως «έξυπνες» επανακτήσεις που πραγματοποιούνται με τη βοήθεια ειδικών μηχανισμών, τιμολογήσεις με ενσωματωμένες πληρωμές, χιλιάδες επιχειρήσεις μπορούν πλέον να εξασφαλίσουν επαναλαμβανόμενα έσοδα μέσω της Stripe Billing, τώρα και στην Ελλάδα.

 

Radar

Η Stripe Radar είναι μια σειρά από εργαλεία μηχανικής νοημοσύνης για τον εντοπισμό απάτης. Είναι ενσωματωμένα στον προσωπικό λογαριασμό Stripe του χρήστη, χωρίς να χρειαστεί να το εγκαταστήσει κανείς. Η Stripe Radar ενημερώνεται συνεχώς και υιοθετεί μηχανισμούς άμυνας, με βάση το παγκόσμιο σύστημα πληρωμών και το δίκτυο της Stripe, δηλαδή τις συναλλαγές που διαχειρίζεται η Stripe για εκατομμύρια επιχειρήσεις παγκοσμίως.

 

Atlas

Με τον ίδιο τρόπο που η Stripe κατάφερε να απλοποιήσει τις ψηφιακές πληρωμές, έτσι και με την υπηρεσία Atlas έρχεται να απλοποιήσει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να δημιουργηθεί μια επιχείρηση. Επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο μπορούν να στήσουν τη δική τους επιχείρηση συμπληρώνοντας μια ηλεκτρονική φόρμα με πληροφορίες για την εταιρεία τους. Η Stripe αναλαμβάνει τα υπόλοιπα, καθώς ενημερώνει τους επιχειρηματίες σχετικά με το πως μπορούν να δημιουργήσουν μια παγκόσμια ψηφιακή επιχείρηση: μια επιχειρηματική οντότητα, ένας τραπεζικός λογαριασμός, ένας αριθμός φορολογικού μητρώου και ένας λογαριασμός Stripe, είναι όσα χρειάζονται για να πραγματοποιούν πληρωμές ανά τον κόσμο. Με την υπηρεσία Atlas, η δημιουργία μιας ψηφιακής επιχείρησης γίνεται πραγματικότητα μέσα σε λίγές μόνο μέρες, με χαμηλό κόστος.

STRIPE,FINTECH,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home