Το Starlink μένει στην Ουκρανία

Deasy @ 17.10.2022
Το Starlink μένει στην Ουκρανία

Ο Elon Musk επιβεβαίωσε και πάλι πως έχει την τάση να αλλάζει γνώμη συχνά, αυτή τη φορά όχι σε κάτι σχετικό με το Twitter και την πολυκύμαντη εξαγορά του αλλά με τη λειτουργία του Starlink στην Ουκρανία.

Το μεγάλο αφεντικό της SpaceX άφησε ανοικτό πριν από λίγες ημέρες το ενδεχόμενο να σταματήσει η λειτουργία του δορυφορικού δικτύου στην πολύπαθη χώρα. Είχαν προηγηθεί κάποια tweets του Elon Musk σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και το ενδεχόμενο να σταματήσει η αιματοχυσία με έναν συμβιβασμό. Οι δημοσιεύσεις του Musk ουδόλως άρεσαν στους Ουκρανούς και πιο γλαφυρός όλων ήταν ο απερχόμενος πρέσβης της Ουκρανίας στη Γερμανία ο οποίος πρότεινε στον Musk να πάει να απαυτωθεί.

Στο σημείο αυτό ο Musk έγραψε ένα tweet το οποίο πολλοί ερμήνευσαν ως προάγγελο απενεργοποίησης του Starlink στην Ουκρανία, κάτι που θα δημιουργούσε τεράστιους πονοκεφάλους στην άμυνα της χώρας. Ωστόσο, το περασμένο Σάββατο σε μήνυμά του ο Musk είπε πως ακόμα και αν το Starlink χάνει χρήματα κα άλλες εταιρείες λαμβάνουν δισεκατομμύρια δολάρια από τα χρήματα των φορολογουμένων, η λειτουργία του δικτύου στην Ουκρανία θα συνεχιστεί κανονικά. "Θα συνεχίσουμε να χρηματοδοτούμε την ουκρανική κυβέρνηση δωρεάν" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το tweet του Musk συνέπεσε χρονικά με δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το αμερικανικό Πεντάγωνο εμφανιζόταν έτοιμο να καλύψει το κόστος για τη λειτουργία του Starlink στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον Musk, το κόστος έχει φτάσει ως τώρα τα 80 εκατ. δολάρια και θα ξεπεράσει τα100 εκατ. στο τέλος του έτους.

STARLINK,ΟΥΚΡΑΝΙΑ,ELON MUSK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home