Στον αέρα το πρώτο 100% ηλεκτρικό επιβατηγό αεροσκάφος!

Στον αέρα το πρώτο 100% ηλεκτρικό επιβατηγό αεροσκάφος!

Οι πρώτες «ηλεκτρικές πτήσεις» είναι πλέον γεγονός και όλα δείχνουν πως ήρθαν για να μείνουν! Η Ισραηλινή εταιρεία Eviation κατασκεύασε ένα 100% ηλεκτροκίνητο επιβατηγό αεροσκάφος, το οποίο πραγματοποίησε την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου την πρώτη ολιγόλεπτη πτήση του, από το Διεθνές Αεροδρόμιο Grant County στην Ουάσινγκτον.

To Alice, όπως ονομάζεται, τροφοδοτείται μέσω μιας μπαταρίας, όπως ακριβώς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τα κινητά τηλέφωνα. Μπορεί μέχρι στιγμής να κινείται με ταχύτητα 450 χλμ./ώρα, ενώ σε μια ώρα μπορεί να πραγματοποιεί πτήσεις  σε αποστάσεις περίπου 800 χλμ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι αν και η τωρινή χωρητικότητα του αεροσκάφους είναι για εννέα άτομα, σε διάστημα περίπου δέκα ετών θα αυξηθεί σε 20-40.

Ακόμη, η Eviation έχει προς το παρόν δημιουργήσει τρία μοντέλα του εν λόγω αεροσκάφους για δοκιμαστικές πτήσεις: ένα για κανονικά εμπορικά δρομολόγια με επιβάτες και μεταφορά φορτίων έως 800 κιλά, ένα για ιδιωτικές πτήσεις κι ένα μόνο για μεταφορά φορτίων.  «Η πτήση αυτή είναι μια ιστορική στιγμή. Το Alice θα αλλάξει μια για πάντα τις αερομεταφορές, αφού το κόστος για μια πτήση είναι κατά 70% μικρότερο από τα αντίστοιχα συμβατικά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γκρέγκορι Ντέιβις, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eviation.

EVIATION,ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home