Αγωγή μαμούθ κατά της Google

Deasy @ 14.09.2022
Αγωγή μαμούθ κατά της Google

Ένα ποτηράκι νερό ίσως θα το χρειάστηκαν οι νομικοί της Google όταν ενημερώθηκαν για την κατάθεση αγωγής σε βάρος της εταιρείας με αίτημα την καταβολή αποζημίωσης ύψους... 25 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Πρόκειται για προσφυγή που κατατέθηκε σε δικαστήρια στη Βρετανία και την Ολλανδία από νομική εταιρεία που δηλώνει πως εκπροσωπεί εκδότες. Στην αγωγή οι ενάγοντες υπσοτηρίζουν πως η Google έχει καταχραστεί τη δεσπόζουσα θέση της και έχει παραβιάσει τους κανόνες του ανταγωνισμού στον τομέα της ψηφιακής διαφήμισης.

Οι δραστηριότητες της Google στον τομέα της διαφήμισης βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Βρετανίας, οι οποίες διεξάγουν ανεξάρτητες μεταξύ τους έρευνες. Πέρυσι η επιτροπή ανταγωνισμού της Γαλλίας επέβαλε πρόστιμο 220 εκατ. ευρώ στην Google, κρίνοντας παράτυπες τις ενέργειες της εταιρείας στον τομέα της διαφήμισης.

Η νομική εταιρεία Geradin υποστηρίζει πως έχει έρθει πλέον η στιγμή για την Google να πληρώσει τις ζημιές που έχει προκαλέσει στους εκδότες εξαιτίας των πρακτικών της στον τομέα της διαφήμισης. Εκπρόσωπος της Google υποστήριξε πως η αγωγή έχει οπορτουνιστικό χαρακτήρα και πως η εταιρεία θα την αντιμετωπίσει με σθένος. Αλλά σίγουρα ένα νεράκι θα το χρειάστηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home