Ε.Ε.: "Φρένο" στην οδήγηση πάνω από το όριο ταχύτητας με μια νέα τεχνολογία

Ε.Ε.: 'Φρένο' στην οδήγηση πάνω από το όριο ταχύτητας με μια νέα τεχνολογία

«Φρένο» στην οδήγηση πάνω από το όριο ταχύτητας επιχειρεί να βάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, με μια νέα τεχνολογία που θα είναι ενσωματωμένη σε όλα τα νέα αυτοκίνητα.

Πιο αναλυτικά, η εν λόγω τεχνολογία, που ονομάζεται Intelligent speed assistance (ISA) θα είναι πλέον υποχρεωτική για όλα τα μοντέλα αυτοκινήτων που εισάγονται στην ευρωπαϊκή αγορά. Μάλιστα, από το 2024, αυτός ο κανονισμός αναμένεται να ισχύσει και για όλα τα νέα αυτοκίνητα που θα πωλούνται εντός ΕΕ.

Μέσα από τις κάμερες του αυτοκινήτου, τα δεδομένα χαρτών αλλά και τεχνολογίες deep learning, η τεχνολογία ISA θα ελέγχει αν το αυτοκίνητο υπερβαίνει το όριο ταχύτητας και θα προειδοποιεί με διάφορους τρόπους τον οδηγό να το επιβραδύνει.  

«Η τεχνολογία ISA είναι ένα τεράστιο βήμα για την οδική ασφάλεια και τη δυνατότητα να μειωθούν δραματικά οι τραυματισμοί και τα θανατηφόρα τροχαία. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν τώρα την ευκαιρία να εξελίξουν ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες που παρουσιάζει η ISA για τη δημιουργία ασφαλέστερων δρόμων για όλους» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε δελτίο τύπου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, αν η τεχνολογία ISA γίνει υποχρεωτική θα έχει ως αποτέλεσμα μείωση των θανάτων στους δρόμους από 26% έως 50%. 

.

ISA,ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ,ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home