Ανεβάζουμε ταχύτητα στο mobile broadband

Deasy @ 21.06.2022
Ανεβάζουμε ταχύτητα στο mobile broadband

Στην 22η θέση της κατάταξης τοποθετεί την Ελλάδα η Ookla για τον Μάιο με βάση τις ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων στα δίκτυα κινητής. Σε σχέση με τον Απρίλιο η χώρα ανέβηκε πέντε θέσεις στη γενική κατάταξη με τον μέσο όρο ταχύτητας download στα 61,78 Mbps και την ταχύτητα "ανεβάσματος" στα 13,83 Mbps.

Στα δίκτυα σταθερής υπάρχει μεν μια μικρή βελτίωση αφού η Ελλάδα ανέβηκε δύο θέσεις αλλά βρίσκεται πολύ χαμηλά στη γενική κατάταξη, μόλις στην 89η θέση με τη μέση ταχύτητα "κατεβάσματος" στα 38,5 Mbps και το upload να βρίσκεται στην περιοχή των 5,2 Mbps.

Σε γενικές γραμμές από τον περασμένο Σεπτέμβριο η πορεία είναι διαρκώς ανοδική τόσο στα δίκτυα κινητής όσο και στα δίκτυα σταθερής αλλά η απόσταση από την κορυφή εξακολουθεί να είναι τεράστια.

Η Νορβηγία βρίσκεται στην πρώτη θέση όσον αφορά στις επιδόσεις στα δίκτυα κινητής με το download στα 129,4 Mbps, ενώ η Ολλανδία βρίσκεται στην 6η θέση και είναι η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην κατάταξη της Ookla με ταχύτητες στα 103 Mbps.

Στα σταθερά δίκτυα την πρώτη θέση έχει η Σιγκαπούρη με 209 Mbps και ακολουθεί η Κίνα με σχεδόν 206 Mbps, ενώ από τις χώρες της Ε.Ε. την υψηλότερη ταχύτητα σημειώνει η Δανία που "πιάνει' τα 169 Mbps και βρίσκεται στην 6η θέση.

BROADBAND,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home