ΟΤΕ: ευρυζωνικές υπηρεσίες VDSL σε 323.000 κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών

Deasy @ 23.11.2017
ΟΤΕ: ευρυζωνικές υπηρεσίες VDSL σε 323.000 κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών

Την ολοκλήρωση, εντός χρονοδιαγράμματος, της εγκατάστασης δικτύου οπτικών ινών μήκους 12.000 χιλιομέτρων σε 2.260 απομακρυσμένες περιοχές της βόρειας και της νότιας Ελλάδας, ανακοίνωσε ο ΟΤΕ. Η εγκατάσταση του δικτύου εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rural Broadband και παρέχει σε 323.000 κατοίκους αγροτικών, ορεινών και νησιωτικών περιοχών πρόσβαση σε ευρυζωνικές υπηρεσίες VDSL με ταχύτητες έως 50Mbps. 

Το έργο Rural Broadband σχεδίασε η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Υλοποιείται μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα), σε συνεργασία με την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε., με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ε.Ε. και από εθνικούς πόρους.

Το έργο απέσπασε διεθνή διάκριση, καθώς βραβεύθηκε στα «European Broadband Awards 2017» ως το καλύτερο έργο στην Ευρώπη στην κατηγορία «Προώθηση πολιτικής συνοχής σε αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές». Τα βραβεία διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG CNECT).

Από το σύνολο των 2.260 οικισμών που ανέλαβε ο Όμιλος ΟΤΕ στο πλαίσιο του έργου Rural Broadband, οι 810 οικισμοί με πληθυσμό 162.000 βρίσκονται σε 19 νομούς της βόρειας Ελλάδας, και συγκεκριμένα στους Νομούς Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Λέσβου, Χίου, Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλωρίνης, Ιωαννίνων, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πέλλης, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής. Οι υπόλοιποι 1.450 με πληθυσμό 161.000 βρίσκονται σε 17 Νομούς της νότιας Ελλάδας, στους Νομούς Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, Λευκάδος, Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνης, Χανίων, Αργολίδος, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Πειραιώς, Δωδεκανήσου και Βοιωτίας.

ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑ,ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ INTERNET,BROADBAND,VDSL,OTE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home