Τα βλέμματα στο Netflix εν αναμονή των οικονομικών αποτελεσμάτων

Τα βλέμματα στο Netflix εν αναμονή των οικονομικών αποτελεσμάτων

Με τη μετοχή του Netflix να έχει χάσει μέσα στο 2022 πάνω από 40% της αξίας της και τη βαριά σκιά των οικονομικών αποτελεσμάτων του προηγούμενου τριμήνου (4ου του 2022) το σύνολο της Wall Street και των αναλυτών έχει στραμμένο το βλέμμα του στις σημερινές ανακοινώσεις της εταιρείας για το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Τρεις μήνες πριν η διοίκηση της εταιρείας είχε προειδοποιήσει τους αναλυτές ότι τα «μέτρια» αποτελέσματα θα συνεχιστούν και τους πρώτους μήνες της τρέχουσας χρονιάς και το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2022 αναμένεται να είναι το χειρότερο εδώ και μια οκταετία για το ρυθμό προσέλκυσης νέων πελατών. Άλλωστε, στο διάστημα αυτό η τηλεοπτική πλατφόρμα δεν είχε κάποιο μεγάλο λανσάρισμα σειρών, ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία επιβάρυνε ακόμα περισσότερο την κατάσταση, καθώς το Netflix διέκοψε τη λειτουργία του στη Ρωσία, «κόβοντας» περίπου 1 εκατομμύριο συνδρομητές.

Οι αναλυτές προβλέπουν ότι στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου της χρονιάς το Netflix θα προσθέσει μόλις 2,6 εκατομμύρια συνδρομητές, ενώ για το αμέσως επόμενο η πρόβλεψη δεν υπερβαίνει τους 2,7 εκατομμύρια. Νούμερα πολύ χαμηλότερα από τις συνήθεις επιδόσεις της πλατφόρμας, ιδίως κατά τη διάρκεια των εξάρσεων της πανδημίας.

Από την πλευρά της η διοίκηση του Netflix έχει πάρει τα δικά της μηνύματα. Σε ένα περιβάλλον με τον ανταγωνισμό να γίνεται ακόμα πιο έντονος η εταιρεία βλέπει το gaming σαν τον κλάδο που θα μπορέσει να της προσφέρει τη διέξοδο για την αύξηση των εσόδων, με το Netflix να έχει εξαγοράσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών τρία διαφορετικά studio. Ωστόσο, οι αναλυτές δεν εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι οι χρήστες θα δουν τα παιχνίδια κάτι παραπάνω από μια μικρή νέα προσθήκη, που αποτελεί ένα περισπασμό από τη βασική δραστηριοποίηση της εταιρείας.

Το Netflix αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το βράδυ ώρα Ελλάδας (μετά το κλείσιμο της Wall Street) τα οικονομικά του αποτελέσματα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ,NETFLIX,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home