ΗΠΑ: πιο κοντά τα "έξυπνα όπλα" στους καταναλωτές

ΗΠΑ: πιο κοντά τα 'έξυπνα όπλα' στους καταναλωτές

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά από τον κάτοχό τους, αναγνωρίζοντάς τον με τη χρήση νέων τεχνολογιών. Μετά από αρκετά χρόνια ανησυχιών σχετικά με την αξιοπιστία και την ασφάλειά τους, οι ΗΠΑ εμφανίζονται έτοιμες να επιτρέψουν την αγορά "έξυπνων όπλων" από τους καταναλωτές, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters. Μια είδηση που ίσως δεν προκαλεί έκπληξη, ιδιαίτερα για μια χώρα όπως οι ΗΠΑ, με τη σχέση που έχει ο πληθυσμός της με τα όπλα και το τίμημα που έχει πληρώσει (η χώρα και ο πληθυσμός της) λόγω της οπλοκατοχής. 

Για κάποιους, όπως ο Gareth Glaser, συνιδρυτή της εταιρείας Lodestar, που φέρεται έτοιμη να λανσάρει τη δική της... έξυπνη πρόταση, τα έξυπνα όπλα είναι ένας τρόπος να μειθούν ατυχήματα από τη χρήση όπλων, να μειώσουν τις αυτοκτονίες, να καταστήσουν άχρηστα τα χαμένα ή κλεμμένα όπλα και να περιορίσουν το φαινόμενο αρπαγής όπλων από αστυνομικούς αλλά και δεσμοφύλακες. Αφού τα συγκεκριμένα όπλα μπορούν και πιστοποιούν την ταυτότητα του κατόχου τους, κανείς άλλος δεν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει και έτσι αποφεύγεται το ενδεχόμενο τέτοιων περιστατικών.

Το 8 χιλιοστών όπλο της LodeStar κοστολογείται στα 895 δολάρια, με τον κ. Glaser να αναγνωρίζει ότι θα υπάρξουν πρόσθετες προκλήσεις στην κατασκευή μεγάλης κλίμακας όπλων. Ωστόσο, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μετά από χρόνια δοκιμών και σφαλμάτων η τεχνολογία είναι αρκετά προηγμένη.  

 

Έξυπνα όπλα, με έξυπνες τεχνολογίες

Τα περισσότερα πρώιμα πρωτότυπα έξυπνων όπλων χρησιμοποιούσαν, είτε ξεκλείδωμα δακτυλικού αποτυπώματος, είτε τεχνολογία αναγνώρισης ραδιοσυχνοτήτων, η οποία επέτρεπε στο όπλο να πυροβολήσει μόνο όταν το τσιπ του όπλου επικοινωνούσε με ένα άλλο τσιπ, που φορούσε ο χρήστης σε δαχτυλίδι ή βραχιόλι.

Το όπλο της LodeStar ωστόσο διαθέτει ακόμη πιο εξελιγμένα χαρακτηριστικά. Έχει δηλαδή τρία επίπεδα πιστοποίησης: ανάγνωση δακτυλικού αποτυπώματος, NFC επικοινωνία, που ενεργοποιείται από μια εφαρμογή για smartphone, όπως επίσης και δυνατότητα χρήσης PIN.

ΗΠΑ,ΕΞΥΠΝΑ ΟΠΛΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home