Ο Jack Dorsey αποχωρεί από την ηγεσία του Twitter

Ο Jack Dorsey αποχωρεί από την ηγεσία του Twitter
O ιδρυτής και πρώην πλέον πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Jack Dorsey.

“Είμαι λυπημένος και ταυτόχρονα πολύ χαρούμενος. Δεν υπάρχουν πολλές εταιρείες που φθάνουν σε αυτό το επίπεδο”, ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή του στους εργαζόμενους του Twitter, στην οποία τους ενημέρωνε ότι αποχωρεί από την ηγεσία της εταιρείας, παραδίδοντας τη σκυτάλη στον μέχρι σήμερα CTO, Parag Agrawal.

Μια απόφαση καθαρά δική του, όπως πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι ήρθε η ώρα το Twitter να προχωρήσει μακριά από τους ιδρυτές του. «Δεν υπάρχουν πολλοί ιδρυτές που επιλέγουν την εταιρεία τους έναντι του εγώ τους. Γνωρίζω ότι είναι η σωστή απόφαση», πρόσθεσε ο Jack Dorsey σε μια επιστολή συναισθηματική, αλλά και αισιόδοξη για το επόμενο βήμα της εταιρείας, που ο ίδιος ίδρυσε το 2006.

Η αλλαγή της σκυτάλης είναι άμεση και όπως αναφέρουν τα διεθνή Μέσα η επιλογή του Parag Agrawal ως αντικαταστάτη αποτελεί και μια κίνηση εμπιστοσύνης για τη νέα στρατηγική που ο ίδιος πρόκειται να εφαρμόσει και έχει ως στόχο το διπλασιασμό των εσόδων μέχρι το 2023.

Ο Jack Dorsey ανέλαβε ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Twitter το 2015. Στα 6 χρόνια του στο «θρόνο» αν και ήταν εμφανής η βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της, αντιμετώπισε μια έντονη κριτική για την αργοπορία της εταιρείας να προσθέσει νέα χαρακτηριστικά και εργαλεία για τη βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών της πλατφόρμας. Κριτική που εστίαζε και στο γεγονός ότι ο Jack Dorsey, που διατηρούσε ταυτόχρονα τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Square, παραμελούσε την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Αν επίσης μας έμεινε κάτι άλλο από τη θητεία του στο Twitter ήταν η αντιπαλότητά του με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ιδιαίτερα κατά τους τελευταίους μήνες της προεδρίας του.

JACK DORSEY,SOCIAL MEDIA,TWITTER,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home