120.000 υπογραφές για να μείνει ο Τζεφ Μπέζος στο Διάστημα

120.000 υπογραφές για να μείνει ο Τζεφ Μπέζος στο Διάστημα

Η απόφαση του Τζεφ Μπέζος να συμμετέχει στην πρώτη επανδρωμένη πτήση της Blue Origin στα όρια του Διαστήματος ήταν αναμενόμενο ότι θα προκαλούσε αντιδράσεις. Στο ένα άκρο όλοι όσοι εκφράζουν το θαυμασμό τους για ένα ακόμα επίτευγμα μιας εταιρείας του Αμερικανού επιχειρηματία και της απόφασής του και στο άλλο εκείνοι που στέκονται στα ερωτήματα σχετικά με πρακτικές της Amazon για αντιμονοπωλιακές πρακτικές και το περιβάλλον εργασίας.

Πιθανότατα η δεύτερη κατηγορία έχει ανοίξει δύο σελίδες αιτήσεων με παρεμφερές θέμα στο change.org, με το οποίο ζητούν να μην επιτραπεί η επανείσοδος του Τζεφ Μπέζος στη Γη. Οι δύο σελίδες συγκεντρωτικά έχουν μαζέψει περισσότερες από 120.000 υπογραφές, με την πιο δημοφιλή να πλησιάζει τις 99.000 και τη δεύτερη να αγγίζει τις 22.000.

Ο ιδρυτής της Amazon και της Blue Origin θα συμμετέχει μαζί με τον αδελφό του στην πρώτη επανδρωμένη «τουριστική» πτήση στο διάστημα και σε ύψος έως 100 χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της Γης. Στην πτήση του New Shepard της Blue Origin, διάρκειας μόλις 10 λεπτών θα τους συνοδεύουν ένας ακόμη αγνώστου ταυτότητας επιβάτης που πλήρωσε 28 εκατομμύρια δολάρια σε σχετική δημοπρασία, καθώς και ένα πρόσωπο ακόμη, που αναμένεται η ταυτότητά του να γίνει γνωστή μέσα στις επόμενες ημέρες.

Στο ανώτερο ύψος των 100 χιλιομέτρων οι επιβάτες θα έχουν και τη μοναδική εμπειρία της έλλειψης βαρύτητας, αφήνοντας για λίγο τις θέσεις τους μέσα στην καμπίνα του New Shepard. Η ιστορική πτήση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουλίου.

JEFF BEZOS,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,BLUE ORIGIN,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home