Μασκ: η καθαρή ενέργεια προϋπόθεση για να δέχεται bitcoin η Tesla

Μασκ: η καθαρή ενέργεια προϋπόθεση για να δέχεται bitcoin η Tesla

«Όταν αποδεδειγμένα χρησιμοποιείται για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων τουλάχιστον 50% καθαρή ενέργεια, με περαιτέρω τάσεις αύξησης τότε η Tesla θα επιτρέψει τη χρήση τους για την αγορά οχημάτων.» Με αυτό το μήνυμα ο Ίλον Μασκ σημείωσε για μια ακόμα φορά ότι για την επαναφορά της επιλογής του bitcoin ως μέσο απόκτησης ενός Tesla αυτοκινήτου είναι η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Το νέο μήνυμα του επικεφαλής της Tesla ήρθε την Κυριακή, ως αντίδραση στα σχόλια της  Magda Wierzycka, επικεφαλής της νοτιοαφρικανικής εταιρείας διαχειρίστριας κεφαλαίων, Sygnia. Η κα Wierzycka ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τα tweets του Ίλον Μασκ για το bitcoin συνιστούν χειραγώγηση της αγοράς και θα έπρεπε να είχαν προκαλέσει έρευνα από την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς.

Υπενθυμίζεται ότι η «στενή σχέση» Ίλον Μασκ και Tesla με το bitcoin έγινε γνωστή τον προηγούμενο Φεβρουάριο όταν η αμερικανική εταιρεία αποκάλυψε στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς ότι έχει προχωρήσει στην απόκτηση bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων, προσθέτοντας ότι σύντομα θα έδινε και την ευχέρεια απόκτησης αυτοκινήτων με τη χρήση του πιο γνωστού κρυπτονομίσματος. Η υποστήριξη της Tesla προς το bitcoin ώθησε σε ακόμα μεγαλύτερα ύψη την αξία του, ωστόσο στα μέσα Μαΐου η εταιρεία απέσυρε αυτή τη δυνατότητα, βάζοντας μπροστά το ζήτημα της χρήσης ορυκτών καυσίμων για την εξόρυξη των κρυπτονομισμάτων. Μια απόφαση που συνετέλεσε στην εντυπωσιακή πτώση της τιμής του bitcoin.

Η θέση της Magda Wierzycka για την επέμβαση της επιτροπής κεφαλαιαγοράς έχει εκφραστεί αρκετές φορές, όμως πιθανώς να μην έχει νομική βάση από τη στιγμή που η αγορά των κρυπτονομισμάτων είναι αρρύθμιστη, άρα δεν μπορεί να επέμβει και κάποια ρυθμιστική αρχή για να ασκήσει κάποιου είδους έλεγχο.

ELON MUSK,Bitcoin,ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ,TESLA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home