Συνδρομητικό “super follow” φέρνει το Twitter

Συνδρομητικό “super follow” φέρνει το Twitter

Γράφαμε πριν από μία εβδομάδα ότι η πορεία της μετοχής του Twitter έχει φθάσει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, αποτέλεσμα των κινήσεων της πλατφόρμας να καθαρίσει το περιεχόμενό της αλλά και να δημιουργήσει νέες πηγές εσόδων.

Μία κατεύθυνση πάνω στην οποία συνεχίζει να κινείται η διοίκηση της εταιρείας, η οποία ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες μερικές ακόμα νέες λειτουργίες, που έχουν ως στόχο να ανανεώσουν το περιβάλλον της πλατφόρμας και να αυξήσουν την αλληλεπίδραση/παραμονή των χρηστών.

Ανάμεσα σε αυτές, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον κέντρισε η λειτουργία “super follow”, μέσω της οποίας δημοφιλείς λογαριασμοί θα μπορούν να χρεώνουν τους ακολούθους τους για να αποκτούν πρόσβαση σε αποκλειστικό περιεχόμενο, το οποίο δεν θα είναι ελεύθερα διαθέσιμο στους υπόλοιπους. Εκτός της μηνιαίας συνδρομής οι λογαριασμοί αυτοί θα έχουν στη διάθεσή τους και ένα επιπλέον χαρακτηριστικό, ενεργοποιώντας τους ακολούθους τους για δωρεές στην παραγωγή περιεχομένου.

Εκτός του «super follow» το Twitter ανακοίνωσε τη λειτουργία communities, τη δημιουργία δηλαδή group χρηστών με βάση κοινά ενδιαφέροντα αλλά και τη λειτουργία Spaces, ένα χώρο στον οποίο οι χρήστες θα μπορούν να συνομιλήσουν μεταξύ τους με ήχο, με το Twitter να εντάσσει και λειτουργία AI υποτίτλων σε πραγματικό χρόνο. Το Spaces, που διαθέτει ήδη το δικό του λογαριασμό στο Twitter, βρίσκεται στη φάση των πιλοτικών δοκιμών από μία ομάδα 1000 περίπου χρηστών.

Όπως πρόσθεσε η διοίκηση της εταιρείας, οι παραπάνω κινήσεις αλλά και οι μελλοντικές που σχεδιάζει θα έχουν ως αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση των εσόδων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, μέχρι και το 2023 τα έσοδα της πλατφόρμας θα έχουν αγγίξει τα 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια, διπλάσια δηλαδή από τα έσοδα του 2020, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 3,7 δισ.

SUPER FOLLOW,TWITTER SPACES,TWITTER COMMUNITIES,TWITTER,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home