Αμετακίνητη η Αυστραλία απέναντι στο Facebook

Αμετακίνητη η Αυστραλία απέναντι στο Facebook

Από τη Γερουσία της Αυστραλίας περνάει σήμερα η ρύθμιση των Αρχών της χώρας που επιβάλλει στις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες να πληρώνουν για το ειδησεογραφικό περιεχόμενο που διακινείται μέσα από τις πλατφόρμες τους. Κίνηση που δείχνει ότι οι Αρχές της Αυστραλίας παραμένουν αμετακίνητες στην πρόθεσή τους, τη στιγμή που το Facebook συνεχίζει να μπλοκάρει, ως αντίδραση από την προηγούμενη εβδομάδα, το περιεχόμενο που διακινείται από το δίκτυό του.

«Το περιεχόμενο ειδήσεων που δημιουργείται στην Αυστραλία, από οργανισμούς ειδήσεων της χώρας μπορεί και πρέπει να πληρωθεί, με δίκαιο και νόμιμο τρόπο" δηλώνει ο υπουργός οικονομικών της χώρας, θεωρώντας ότι η νέα ρύθμιση είναι δίκαιη και ισορροπημένη και για τις δύο πλευρές, εκδότες και τεχνολογικές πλατφόρμες. Σε ότι αφορά την σκληρή αντιπαράθεση με το Facebook, πρόσθεσε ότι δεν βλέπει κανένα λόγο το τελευταίο να μην προχωρήσει σε αντίστοιχες συμφωνίες με εκείνες στις οποίες προχώρησε η Google τις προηγούμενες ημέρες, η οποία υπέγραψε ξεχωριστές συμφωνίες με μερικούς από τους μεγαλύτερους εκδότες περιεχομένου της χώρας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ρύθμιση προβλέπει το δικαίωμα στην κυβέρνηση να διορίσει διαιτητή για τον καθορισμό των τελών αδειοδότησης περιεχομένου σε περίπτωση αποτυχίας ιδιωτικών διαπραγματεύσεων.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ,ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home