Ευρωκοινοβούλιο καλεί Amazon, Apple, Facebook, Google

Ευρωκοινοβούλιο καλεί Amazon, Apple, Facebook, Google

 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απευθύνει πρόσκληση στους επικεφαλής των τεσσάρων μεγάλων του διαδικτύου δηλαδή των Amazon, Apple, Alphabet (η μητρική εταιρεία της Google) και Facebook για μια ανταλλαγή απόψεων την 1η Φεβρουαρίου.

Όπως έγινε γνωστό, το Ευρωκοινοβούλιο θέλει να ενημερωθεί για τα τρέχοντα επιχειρηματικά μοντέλα που χρησιμοποιούν οι συγκεκριμένες εταιρείες ενόψει των «προκλήσεων που αντιμετωπίζουν στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην πρόσκληση.

Βεβαίως είναι να αναρωτιέται κανείς τι περιμένουν να ακούσουν οι ευρωβουλευτές που δεν το έχουν ακούσει ή δεν το ερευνά η Κομισιόν. Θυμίζουμε πως αυτό τον καιρό βρίσκονται σε εξέλιξη δύο έρευνες της Κομισιόν με θέμα τις επιχειρηματικές πρακτικές της Google.

Σύμφωνα πάντως με το Reuters οι διευθύνοντες σύμβουλοι των τεσσάρων εταιρειών θα απορρίψουν (ευγενικά, φυσικά) την πρόσκληση ακόμα και αν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επανέλθει με νεότερη ημερομηνία.

Η πρόσκληση έχει βεβαίως σχέση με τις διαβουλεύσεις σχετικά με το ενδεχόμενο φορολογηθούν οι εταιρίες όχι εκεί που ίδιες το επιθυμούν αλλά εκεί που δραστηριοποιούνται. Κάτι τέτοιο θα αποδυναμώσει τη θέση χωρών όπως η Ιρλανδία που χάρη στον χαμηλό της φορολογικό συντελεστή αποτελεί παράδεισο για τις εταιρείες τεχνολογίας αλλά ίσως ενισχύσει τα κρατικά ταμεία των άλλων χωρών. Βεβαίως το ζήτημα είναι πολύ σύνθετο καθώς επηρεάζει και τις σχέσεις της Ευρώπης με τις ΗΠΑ αλλά εδώ που τα λέμε δεν απορούμε που τουλάχιστον για την ώρα οι εταιρείες δεν δείχνουν πρόθυμες να απαντήσουν θετικά στην πρόσκληση του Ευρωκοινοβουλίου.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ,APPLE,GOOGLE,FACEBOOK,AMAZON,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home