Μπάιντεν εγκαλεί Τραμπ για την κυβερνοεπίθεση: Κοιμήθηκες στη σκοπιά

Μπάιντεν εγκαλεί Τραμπ για την κυβερνοεπίθεση: Κοιμήθηκες στη σκοπιά

Η μεγάλη υπόθεση της κυβερνοεπίθεσης σε βάρος υπουργείων και κρατικών υπηρεσιών στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι -φως φανάρι- σοβαρή και οι προεκτάσεις της ίσως δεν έχουν γίνει ευρύτερα αντιληπτές.

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε  τον (για λίγες ημέρες ακόμα) Πρόεδρο Τραμπ ότι η κυβέρνησή του απέτυχε στην κυβερνοασφάλεια. «Οι επιτιθέμενοι κατόρθωσαν να πιάσουν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση απροετοίμαστη και να την αιφνιδιάσουν» ανέφερε ο Μπάιντεν.

Η επίθεση, πρόσθεσε, «ταιριάζει στη μακρά ιστορία της Ρωσίας στην πραγματοποίηση επικίνδυνων δραστηριοτήτων στον κυβερνοχώρο… Η επίθεση έγινε στη διάρκεια της θητείας του Τραμπ όταν ο Τραμπ δεν έβλεπε. Εξακολουθεί να είναι ευθύνη του ως προέδρου να υπερασπίζεται τα αμερικανικά συμφέροντα για τις ερχόμενες τέσσερις εβδομάδες».

Ανέφερε επίσης ότι η κατάσταση έχει αξιολογηθεί ως πολύ σοβαρή, ενώ απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση για το αν θεωρεί την κυβερνοεπίθεση ως πράξη πολέμου. Η μεγάλη κυβερνοεπίθεση εκμεταλλεύτηκε τη διαδικασία αναβάθμισης σε ένα λογισμικό της εταιρείας SolarWinds και ο κατάλογος των στόχων περιλαμβάνει εντυπωσιακά ονόματα όπως τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικής Ασφαλείας της αμερικανικής κυβέρνησης αλλά και μεγάλες εταιρείες από διάφορους κλάδους της οικονομίας.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑ,ΗΠΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home