Νέο αμερικανικό χτύπημα κατά κινεζικής εταιρείας

Νέο αμερικανικό χτύπημα κατά κινεζικής εταιρείας

Δεν ήταν αυτή τη φορά η Huawei αλλά η SMIC που αποτέλεσε τον στόχο των αμερικανικών κυρώσεων.

Η κινεζική SMIC, λοιπόν, κατασκευάζει ολοκληρωμένα κυκλώματα, κοινώς τσιπάκια και οι κυρώσεις σε βάρος της θέτουν σε κίνδυνο πολλές από τις φιλοδοξίες του Πεκίνου για εντονότερη παρουσία στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας.

Οι ΗΠΑ απαγορεύουν, πλέον, την εξαγωγή πρώτων υλών και εξαρτημάτων στην SMIC με το επιχείρημα ότι η τεχνολογία που αναπτύσσεται μπορεί να βρεθεί στα χέρια του στρατού της Κίνας. Η εταιρεία αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τις ένοπλες δυνάμεις της ασιατικής υπερδύναμης, αλλά αυτό δεν βοηθάει ιδιαίτερα.

Η SMIC μπορεί να εκφράζει τα κινεζικά όνειρα για τη δημιουργία ενός μεγαθηρίου που θα μπορεί να ανταγωνίζεται στα ίσια ονόματα όπως η Intel, η Samsung ή η TSMC, αλλά για να το καταφέρει χρειάζεται απρόσκοπτη πρόσβαση τόσο σε πρώτες ύλες όσο και σε εξοπλισμό που κατασκευάζεται από αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες. Η SMIC είναι ένας από τους βασικούς προμηθευτές της Huawei, κάτι που μάλλον έπαιξε κάποιο ρόλο στην απόφαση των ΗΠΑ.  Η αγγλόφωνη Global Times, που (φυσικά) ελέγχεται από την κινεζική κυβέρνηση αναφέρθηκε στις εξελίξεις σχολιάζοντας πως το Πεκίνο πρέπει να εξουδετερώσει τις προσπάθειες των ΗΠΑ να στραγγαλίσουν την τεχνολογική ανάπτυξη της Κίνας.

Εύκολα το λες, δύσκολα το κάνεις…

ΗΠΑ,ΚΙΝΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home