Κίνα: προτιμάει να κλείσει παρά να πουληθεί το TikTok

Κίνα: προτιμάει να κλείσει παρά να πουληθεί το TikTok

Λίγες ημέρες πριν την λήξη της διορίας για την πώληση της αμερικανικής δραστηριότητας του TikTok που έχει δώσει η αμερικανική κυβέρνηση τα νέα που φτάνουν από αυτή τη διαδικασία είναι ελάχιστα, παρά το γεγονός ότι αρκετές μεγάλες εταιρείες, μεταξύ αυτών και η Microsoft, φέρονται ως ενδιαφερόμενοι.

Συνήθως σε μια αντίστοιχη περίπτωση και μόλις πριν τρεις μέρες πριν τη λήξη της διορίας θα έπρεπε να είχαμε κατακλειστεί από διάφορα σενάρια και διαρροές για το ποιος είναι το φαβορί, ποιος πλησιάζει, όμως στην περίπτωση του TikTok οι ειδήσεις είναι ελάχιστες.

Ο λόγος; Άγνωστος, αλλά το Reuters έρχεται να μας δώσει μια ακόμα διάσταση του συγκεκριμένου ζητήματος, αυτή του power game μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ. Σε δημοσίευμά του το πρακτορείο αναφέρει ότι το Πεκίνο (δηλαδή το κινεζικό κράτος) δεν θέλει να πωληθεί το TikTok, θεωρώντας ότι αν η ByteDance (η μητρική εταιρεία του TikTok) προχωρήσει στην πώληση αυτό θα δείξει την αδυναμία τόσο της ίδιας της εταιρείας όσο και της Κίνας να αντισταθούν στις ορέξεις των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Κίνα θεωρεί ότι είναι προτιμότερο να κλείσει το TikTok (δηλαδή να μην είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ) παρά να προχωρήσει η πώλησή του. Ισχυρισμούς που έσπευσε πάντως να διαψεύσει η ByteDance, απαντώντας στο δημοσίευμα του Reuters.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι ο πρόεδρος Τραμπ σε νέες του δηλώσεις ανέφερε ότι δεν πρόκειται να δοθεί επέκταση στη χρονική διορία που έχει δώσει από τις αρχές Αυγούστου για την πώληση του TikTok.

TIKTOK,ΕΞΑΓΟΡΕΣ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ,ΗΠΑ,ΚΙΝΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home