Ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες στο Google Maps

Deasy @ 19.08.2020
Ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες στο Google Maps

Πλάκα πλάκα έχουν περάσει 15 χρόνια από το λανσάρισμα των Google Maps και στο πέρασμα του χρόνου οι υπηρεσίες της εταιρείας αποτελούν το ντε φάκτο πρότυπο για την πλοήγηση σε γνωστούς και άγνωστους δρόμους.

Την Τρίτη η Google ανακοίνωσε πως οι χάρτες της εμπλουτίζονται με περισσότερη πληροφορία, χάρη σε νέες τεχνικές που αποτυπώνουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τις λεπτομέρειες του φυσικού περιβάλλοντος.

Για του λόγου το αληθές η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα μερικά σημεία του πλανήτη όπως εμφανίζονται σήμερα και όπως θα εμφανίζονται στην ανανεωμένη έκδοση του Google Maps. Είναι εμφανής η διαφορά, για παράδειγμα στην αποτύπωση του βόρειου Μαρόκου. Αριστερά, στην εικόνα που ακολουθεί, βλέπεις τη σημερινή εικόνα που δίνει το Google Maps και δεξιά την ανανεωμένη.

Στους νέους χάρτες θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα για τις ακτογραμμές αλλά και τις οροσειρές, καθώς και για τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις και τα πάρκα. Για παράδειγμα, η Google εισάγει διαβαθμίσεις του πράσινου ώστε να καταλαβαίνεις πού υπάρχει πυκνό δάσος και πού η βλάστηση είναι αραιότερη. Η αναβάθμιση αφορά το σύνολο των 220 χωρών που «καλύπτονται» από το Google Maps, ενώ για τα αστικά περιβάλλοντα η διαδικασία αναβάθμισης βρίσκεται μεν σε εξέλιξη αλλά δεν θα ολοκληρωθεί πολύ γρήγορα.

Η Google αναφέρει πως σύντομα θα μπορούμε να βλέπουμε με μεγαλύτερη ευκρίνεια τις διαβάσεις στις πόλεις και τις διαδρομές που είναι διαθέσιμες για όσους έχουν κινητικά προβλήματα. Η αρχή θα γίνει από τρεις μεγάλες μητροπόλεις, δηλαδή τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Σαν Φρανσίσκο και, υποθέτουμε, αργότερα θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις του πλανήτη.

GOOGLE MAPS,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home