Συμμαχία κατά του Google Maps

Deasy @ 16.12.2022
Συμμαχία κατά του Google Maps

Το Google Maps πήρε (σχεδόν όλο) το ψωμί των συσκευών πλοήγησης για τις περισσότερες χρήσεις, αλλά ίσως η κυριαρχία του να μην παραταθεί για πολύ καιρό.

Η Amazon Web Services, η Meta, η Microsoft και η δανέζικη TomTom που είναι μία από τις κλασικές δυνάμεις στις συσκευές πλοήγησης αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να υποστηρίξουν το Overture Maps Founation, το οποίο στεγάζεται στο Linux Foundation.

Ο σκοπός είναι να δημιουργηθούν νέα προϊόντα χαρτογράφησης (και πλοήγησης) με τη χρήση ανοικτών χαρτογραφικών δεδομένων που θα μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν και να εμπλουτιστού όπως, για παράδειγμα, εμπλουτίζονται άλλα συνεργατικά έργα όπως η Wikipedia.

Βεβαίως η συμμαχία δεν στοχεύει τόσο στο να μας κάνει να ξηλώσουμε το Google Maps από το smartphone και την καθημερινότητά μας. Περισσότερο έχει να κάνει με τις ανάγκες που έχουν οι ευφυείς συσκευές του Internet of Things ή τα αυτόνομα οχήματα. Βεβαίως η Meta έσπευσε να προσθέσει και ολίγον metaverse αλλά το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι η πλοήγηση στον φυσικό κόσμο, ο ψηφιακός ίσως μπορεί να περιμένει. Από την κοινοπραξία που δημιουργήθηκε λείπει βεβαίως η Google η οποία ίσως να μην θέλει να μοιραστεί τον πλούτο των δεδομένων που έχει συγκεντρώσει.

GOOGLE MAPS,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home