Αντίποινα εναντίον Ericsson και Nokia σκέφτεται η Κίνα

Αντίποινα εναντίον Ericsson και Nokia σκέφτεται η Κίνα

Αντίποινα εναντίον των Ευρωπαίων προμηθευτών εξοπλισμού τηλεπικοινωνιακών δικτύων, Nokia και Ericsson, φέρεται να έχει βάλει στο τραπέζι το Πεκίνο, σε περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίσει να αποκλείσει τη Huawei από τον εξοπλισμό των 5G δικτύων.

Η είδηση που προέρχεται από σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal (και το οποίο επικαλείται πηγές προσκείμενες στο σχετικό θέμα) δείχνει ότι το πεδίο των τηλεπικοινωνιακών εξοπλισμών έχει αναδειχθεί σε μια σκακέρα με έντονο πολιτικό άρωμα.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, η Κίνα και συγκεκριμένα το Υπουργείο Εμπορίου της χώρας εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει στον έλεγχο των εξαγωγών προς τρίτες χώρες των Ericsson και Nokia σε προϊόντα που κατασκευάζουν οι δύο εταιρείες στο έδαφός της. Κίνηση που θα έχει ως στόχο να μειώσει την ικανότητα ανταπόκρισης των δύο ευρωπαϊκών εταιρειών στα αιτήματα των πελατών τους, σε μια περίοδο κατά την οποία ο αποκλεισμός της Huawei από τα 5G δίκτυα (ΗΠΑ, Αγγλία κ.α.) σπρώχνει τους παρόχους κινητής στην επιλογή μεταξύ Ericsson και Nokia για τον εξοπλισμό των συγκεκριμένων δικτύων.

Στην παρούσα φάση η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποφύγει να προχωρήσει μια συνολική λύση για το ζήτημα, εκδίδοντας όμως μια «εργαλειοθήκη» προτύπων ασφαλείας, που πρέπει να εφαρμόζουν τα κράτη μέλη, στα οποία δραστηριοποιούνται προμηθευτές που θεωρούνται υψηλού κινδύνου για τη δημιουργία δικτύων 5G.

 

H αμερικανική πίεση οδήγησε στον αποκλεισμό της Huawei στην Αγγλία

Στο μεταξύ ένα ακόμα δημοσίευμα, αυτή τη φορά από τον Observer, κάνει λόγο ότι η αμερικανική πίεση και όχι ο πραγματικός κίνδυνος εθνικής ασφάλειας, είναι ο λόγος για τον οποίο η αγγλική κυβέρνηση κατέληξε στην απόφαση αποκλεισμού της Huawei.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα στελέχη της Huawei ενημερώθηκαν ότι για τη συγκεκριμένη απόφαση έπαιξε ρόλο η γεωπολιτική και η διπλωματία, με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου να αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο επανεξέτασης, αν και εφόσον ο Ντόναλντ Τραμπ χάσει στη μάχη των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο απαγόρεψε στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που αναπτύσσουν 5G δίκτυα στη χώρα να χρησιμοποιούν εξοπλισμό της Huawei από τον Ιανουάριο του 2021 και έπειτα.

5G,ΚΙΝΑ,ERICSSON,NOKIA,HUAWEI,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home