Σε εθελοντική βάση οι εφαρμογές ιχνηλάτησης επαφών στην Ευρώπη

Σε εθελοντική βάση οι εφαρμογές ιχνηλάτησης επαφών στην Ευρώπη

Την εθελοντική χρήση των εφαρμογών ιχνηλάτησης επαφών προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις κυβερνήσεις των κρατών της Ένωσης, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στο Reuters.

Η παρέμβαση της Επιτροπής έρχεται σε ένα χρονικό σημείο που οι εφαρμογές ιχνηλάτησης αποτελούν ένα από τα προτεινόμενα μέτρα των κυβερνήσεων, προκειμένου να ξεκινήσουν με την όσο το δυνατό μεγαλύτερη ασφάλεια οι διασυνοριακές μετακινήσεις και να περιοριστεί ο κίνδυνος ενός μεγάλου δεύτερου κύματος εξάπλωσης της πανδημίας. Ωστόσο, η χρήση αυτών των εφαρμογών δημιουργεί ερωτηματικά για τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, με την Επιτροπή να θέλει να μετριάσει τις ανησυχίες. Στο πλαίσιο αυτό για την πρόσβαση στα μέσα μεταφοράς η Επιτροπή δεν θεωρεί ότι οι επιβάτες θα πρέπει υποχρεωτικά να χρησιμοποιούν αυτές τις εφαρμογές αλλά εθελοντικά, σύμφωνα με το έγγραφο που έχει στην κατοχή του το Reuters.

Το δημοσίευμα καταλήγει με την πρόθεση της Επιτροπής να παροτρύνει τα κράτη-μέλη της Ένωσης προς την υιοθέτηση πλήρως διαλειτουργικών και αμοιβαίας αποδοχής μέτρων περιορισμού της πανδημίας.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ,ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ,ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home