Άντεξαν τα ευρωπαϊκά τηλεπικοινωνιακά δίκτυα

Άντεξαν τα ευρωπαϊκά τηλεπικοινωνιακά δίκτυα

Διαβεβαιώσεις ότι τα δίκτυα της Ευρώπης, κινητά και σταθερά, έχουν αντέξει στην αυξημένη χρήση των τελευταίων εβδομάδων της γενικής καραντίνας δίνει ο BEREC, ο οργανισμός της Ε.Ε. που συντονίζει τις εθνικές επιτροπές τηλεπικοινωνιών.

Δυστυχώς ο BEREC δεν μας διαφωτίζει με Mbps, Gbps και ποσοστά αλλά αναφέρει πως έχει συγκεντρώσει πληροφορίες από 30 τοπικές αρχές (μεταξύ τους και η δική μας ΕΕΤΤ), πολλές από τις οποίες αναφέρουν πως την τελευταία εβδομάδα υπάρχει σταθεροποίηση στην κίνηση, ενώ άλλες κάνουν λόγο για αύξηση της κίνησης.

Κάποιες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες έχουν αυξήσει τη χωρητικότητα των δικτύων τους, ενώ όσοι δεν το έχουν πράξει παρακολουθούν την κατάσταση και θα κινηθούν αναλόγως, αναφέρει ο BEREC.  Σε ορισμένα κράτη-μέλη (όπως στην Ελλάδα, θα συμπληρώναμε εμείς) οι πάροχοι έχουν υιοθετήσει μέτρα φιλικά προς τους καταναλωτές, όπως η αύξηση στον όγκο δεδομένων ή η μηδενική χρέωση ορισμένων υπηρεσιών όπως η πρόσβαση σε εκπαιδευτικό περιεχόμενο και πλατφόρμες.

Αν  είχαμε και κανέναν αριθμό από το BEREC θα ήταν καλά αλλά γενικότερα για το τι σημαίνει στην πράξη η αύξηση της κίνησης στα δίκτυα της Ευρώπης λόγω κορονοϊόυ και των μέτρων περιορισμόυ δεν έχουμε και πολλές πληροφορίες. Υπάρχουν κάποιες σκόρπιες αναφορές, για παράδειγμα η Vodafone κάνει λόγο για αύξηση της κίνησης ως και κατά 50% στα δίκτυά της στην Ισπανία ή την Ιταλία αλλά οι υπόλοιπες εταιρείες κρατούν το στόμα τους κλειστό. Ωστόσο το γενικό συμπέρασμα από την ανακοίνωση του BEREC είναι ότι ναι μεν δεν έχει βγει ο ήλιος, αλλά στα δικτυακά πράγματα στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη, το δελτίο καιρού δεν προβλέπει μεγάλη καταιγίδα.

ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ,BEREC,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home