Οι κυβερνοεγκληματίες εκμεταλλεύονται τον κορωνοϊό για εκστρατείες spam και phishing

Οι κυβερνοεγκληματίες εκμεταλλεύονται τον κορωνοϊό για εκστρατείες spam και phishing

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν οι χρήστες για τις πληροφορίες που λαμβάνουν από το Internet και τα μηνύματα που λαμβάνουν στο email τους, καθώς οι κυβερνοεργκληματίες έχουν σπεύσει όλο και πιο έντονα το τελευταίο διάστημα να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία της ανάγκης ενημέρωσης για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την εταιρεία ασφάλειας Kaspersky οι εκστρατείες των ψηφιακών εγκληματιών εξελίσσονται όσο εξαπλώνεται ο ιός και από τα πρώτα emails που προσέφεραν προϊόντα, όπως μάσκες, έχουμε περάσει πλέον σε μία νέα φάση, με emails που μιμούνται τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Στα συγκεκριμένα μηνύματα που φαινομενικά προσφέρουν πληροφορίες για τα μέτρα ασφάλειας, μόλις ένας χρήστης κάνει κλικ στο link που έχει που έχει ενσωματωθεί στο email, μεταφέρεται σε έναν ιστότοπο phishing, όπου του ζητείται να μοιραστεί προσωπικές πληροφορίες που καταλήγουν στα χέρια των ψηφιακών εγκληματιών.

Η Kaspersky προειδοποιεί τους χρήστες να είναι πολύ προσεκτικοί με τα emails που λαμβάνουν και να εμπιστεύονται μόνο αξιόπιστες πηγές και να μην μοιράζονται εμπιστευτικές πληροφορίες ή να προχωρούν σε χρηματικές δωρεές, όπως πιθανώς να τους προτρέπουν τα συγκεκριμένα μηνύματα. Ένας καλός έλεγχος της διεύθυνσης του email είναι ένα πρώτο μέτρο, καθώς οι απατεώνες συχνά χρησιμοποιούν δωρεάν υπηρεσίες email ή διευθύνσεις που δεν έχουν καμία σχέση με τoν εκάστοτε σχετικό οργανισμό.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑ,ΥΓΕΙΑ,KASPERSKY,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home