Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαδικτυακής Ασφάλειας από τη Mastercard

Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαδικτυακής Ασφάλειας από τη Mastercard

Tη δημιουργία ενός σύγχρονου Κέντρου πληροφορικής και διαδικτυακής ασφάλειας ανακοίνωσε η Mastercard. Στόχος της νέας πρωτοβουλίας της εταιρείας είναι η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και των ρυθμιστικών φορέων στην περιοχή της Ευρώπης, για την ενίσχυση των επιχειρήσεων στη διαχείριση και αντιμετώπιση των διαδικτυακών κινδύνων.

Με έδρα τα Ευρωπαϊκά κεντρικά γραφεία της Mastercard, στην πόλη Βατερλώ του Βελγίου, το Κέντρο αποτελεί την πρώτη επένδυση της εταιρείας εκτός Βόρειας Αμερικής, στο συγκεκριμένο κλάδο. Σκοπός του είναι να λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος για ταλέντα με διαφορετικά χαρακτηριστικά από όλη την παγκόσμια κοινότητα της Mastercard, με στόχο την ασφάλεια του κυβερνοχώρου στην Ευρώπη. Επιπλέον, σκοπεύει να συγκεντρώσει εμπειρογνώμονες από ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών, για τη πρόληψη και τον περιορισμό της διεθνούς εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο και τις ευρύτερες απειλές ασφαλείας. Ενδεικτικά αναπτύσσονται συνεργασίες με εθνικά κέντρα πληροφόρησης, βιομηχανικές ομάδες, νομικά όργανα καθώς και κεντρικές τράπεζες σε όλη την Ευρώπη, όπως τις ΕΚΤ, ECCFI, Europol, FS-ISAC, Interpol και NBB.

Επιπλέον, το Κέντρο θα βελτιώσει δραστικά τις γραμμές επικοινωνίας μεταξύ των εσωτερικών ομάδων της Mastercard αλλά και εξωτερικά με τους πελάτες, τους συνεργάτες και τους ενδιαφερόμενους φορείς. Οι λειτουργίες του, θα ενισχύσουν σημαντικά το χρόνο ανταπόκρισης και την αποτελεσματικότητα σε περιόδους που διενεργούνται παγκόσμια γεγονότα, ή φυσικές καταστροφές, καθώς και θα διασφαλίσουν τη συμμόρφωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων με την νομοθεσία απορρήτου.

ΕΥΡΩΠΗ,ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ,MASTERCARD,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home