Ο «σκύλος», τo ρομπότ της Boston Dynamics έπιασε δουλειά

Ο «σκύλος», τo ρομπότ της Boston Dynamics έπιασε δουλειά

Πέντε μήνες μετά την ανακοίνωση της Boston Dynamics ότι διαθέτει τα ρομπότ Spot για μίσθωση σε πιθανούς πελάτες, ήδη 75 εταιρείες έχουν νοικιάσει προκειμένου να εξετάσουν αν είναι σε θέση να εκτελέσουν δύσκολες αποστολές, χωρίς να κινδυνεύσει κάποια ανθρώπινη ζωή.

Όπως διαβάζουμε στο MIT Technology Review, η νορβηγική πετραλαϊκή εταιρεία «Aker BP» θα αποτελέσει την 76η εταιρεία που θέλει να δοκιμάσει το τετράποδο ρομπότ της Boston Dynamics, με το παρατσούκλι «σκύλος». Στα καθήκοντα του ρομπότ είναι η περιπολία σε μια πετρελαϊκή εξέδρα στη νορβηγική θάλασσα, η αυτόνομη επιθεώρηση του χώρου για την ανίχνευση πιθανών διαρροών αερίου ή άλλα προβλημάτων, στέλνοντας αναφορές σε πραγματικό χρόνο, προκειμένου να ακολουθήσει περαιτέρω διερεύνηση.

Θα δοκιμαστεί επίσης η ικανότητά του να εκτελεί και άλλες -υψηλού κινδύνου για τον άνθρωπο- εργασίες, ενώ η επικοινωνία μεταξύ του ρομπότ και του κέντρου ελέγχου θα γίνεται μέσω ασύρματης σύνδεσης.

Όπως έγινε γνωστό, η Aker BP συνεργάζεται με την Cognite (εταιρεία που παράγει ΑΙ software) για να καθορίσουν από κοινού ποια καθήκοντα είναι τα καλύτερα προσαρμοσμένα για το ρομπότ και στη συνέχεια να τα αναπτύξει σε πραγματικές συνθήκες. Το ρομπότ της Boston Dynamics έχει δοκιμαστεί ήδη σε προσομοιωμένα περιβάλλοντα.

 

BOSTON DYNAMICS,ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ,ROBOT,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home