Απολύσεις με πολυλογία στο TripAdvisor

Απολύσεις με πολυλογία στο TripAdvisor

"Είναι σωστό να μειώσουμε και να επαναπροσδιορίσουμε τις δαπάνες σε συγκεκριμένους τομείς της δραστηριότητάς μας ώστε να διατηρήσουμε την κερδοφορία μας". Αυτό όλο το μακρινάρι που μόλις διάβασες είναι η περίφραση που χρησιμοποίησε εκπρόσωπος της TripAdvisor για να πει ότι η εταιρεία απολύει 200 από τους συνολικά 3.800 εργαζομένους της.

Η εταιρεία που είναι γνωστή για την υπηρεσία κριτικών στην οποία ενδεχομένως να έχεις σπεύσει κάποιες φορές για συμβουλές εξόδου δέχεται διαρκώς αυξανόμενο ανταγωνισμό από -ποιον άλλο;- την Google. Μάλιστα, προκειμένου να διατηρήσει την επισκεψιμότητά της υποχρεώνεται να... ταϊσει το θηρίο, καθώς αγοράζει διαφημίσεις για να εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google.

H TripAdvisor αναφέρει πως φιλοξενεί σήμερα 830 εκατ. κριτικές για 8,6 εκατ. ξενοδοχεία, εστιατόρια, αεροπορικές εταιρείες και εταιρείες που οργανώνουν κρουαζιέρες.

Στο τρίτο τρίμηνο που έκλεισε τον περασμένο Σεπτέμβριο η εταιρεία δεν φαίνεται να τα πήγε και πολύ καλά. Τα έσοδα έπεσαν κατά 7%, στα 428 εκατ. δολάρια, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA, για τους φίλους) έπεσαν κατά 12% στα 129 εκατ. Και κάπως έτσι, την πλήρωσαν 200 εργαζόμενοι και μερικά υψηλόβαθμα στελέχη που θεωρήθηκαν υπεύθυνα για την κατρακύλα. Στο μεταξύ, η Google διαρκώς αναπτύσσεται στον τομέα των κριτικών και των ταξιδιωτικών πληροφοριών και αναπτύσσει διαρκώς νέες υπηρεσίες, γεγονός που μάλλον σημαίνει πως η TripAdvisor έχει να αντιμετωπίσει και άλλες δυσκολίες στο μέλλον.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,TRIPADVISOR,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home