mAiGreece: σε λειτουργία από τις 10 Ιουνίου ο ΑΙ τουριστικός βοηθός

mAiGreece: σε λειτουργία από τις 10 Ιουνίου ο ΑΙ τουριστικός βοηθός

Σε μία εβδομάδα από σήμερα θα τεθεί σε λειτουργία ο ψηφιακός βοηθός mAiGreece, ένα εργαλείο ΑΙ που αναπτύχθηκε από κοινού από τα Υπουργεία Τουρισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με στόχο να εμπλουτίσει, αλλά και να διευκολύνει την εμπειρία του τουριστικού επισκέπτη στην Ελλάδα.

Το mAiGreece, είναι «ένα εργαλείο για να αισθάνεται ο επισκέπτης πιο ασφαλής στην Ελλάδα, αλλά και για να παρέχει εξατομικεύμενη εμπειρία» ανέφερε μεταξύ άλλων η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης εκπροσώπων του Τύπου.

Ακολουθώντας τα χνάρια του mAiGov, το mAiGreece μπορεί να δίνει απαντήσεις σε ζωντανό χρόνο σε ερωτήματα των χρηστών, δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες, που σχετίζονται με τον πολιτισμό, τα αξιοθέατα, την υγεία κ.α. που μπορεί να απασχολήσουν τον επισκέπτη κατά τη διάρκεια της διαμονής του στη χώρα μας. Αντλώντας στοιχεία γεωγραφικής θέσης μπορεί να δώσει πληροφόρηση που σχετίζεται με την περιοχή που βρίσκεται κάθε χρήστης. Παράλληλα, θα μπορεί να αποτελέσει και ένα χρήσιμο εργαλείο για έκτακτες περιπτώσεις, στο οποίο οι χρήστες θα μπορούν να λαμβάνουν χρήσιμη πληροφορία. Συγκεκριμένα, στο mAiGreece ενσωματώνονται πληροφορίες για αξιοθέατα, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, παραλίες με γαλάζια σημαία, νοσοκομεία και κέντρα υγείας, αστυνομικά τμήματα, πρεσβείες και προξενεία ξένων χωρών, καθώς και το περιεχόμενο του visitgreece.gr. Επιπλέον, θα διαθέτει λειτουργία έκτακτης ανάγκης μέσω πλήκτρου 112, το οποίο θα στέλνει μήνυμα (SMS) στο κέντρο επιχειρήσεων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τη γεωγραφική θέση του αποστολέα.      

Το «mAiGreece» υποστηρίζει 31 γλώσσες, μεταξύ των οποίων οι 24 επίσημες γλώσσες της Ε.Ε. καθώς επίσης και Αλβανικά, Κινέζικα, Ιαπωνικά, Τουρκικά, Εβραϊκά, Αραβικά και Κορεάτικα, όμως στην πάροδο του χρόνου θα προστίθενται και άλλες. Όπως σημείωσαν τόσο η κα Όλγα Κεφαλογιάννη, όσο και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, μέσα από τη χρήση της υπηρεσίας θα αντληθούν πολύτιμα δεδομένα για τον εμπλουτισμό του mAiGreece και τις επιπλέον ανάγκες που έχουν οι χρήστες που επισκέπτονται τη χώρα μας.

Όπως σημείωσαν στελέχη του Υπουργείου, το mAiGreece μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εκτός της χώρας μας (χωρίς στίγμα γεωγραφικής θέσης), π.χ. για την προετοιμασία ενός τουριστικού ταξιδιού. Σε μελλοντικό στάδιο τα ίδια στελέχη σημείωναν ότι η εφαρμογή θα μπορούσε να στέλνει προσωποποιημένες ειδοποιήσεις σε χρήστες μετά το ταξίδι τους στη χώρα μας, με στόχο να διατηρεί την σύνδεση των επισκεπτών με την Ελλάδα.

Για την προβολή του mAiGreece θα αξιοποιηθούν τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό, όπως επίσης και οι μεγάλες τουριστικές είσοδοι της Ελλάδας, όπως το αεροδρόμιο Αθηνών ή άλλα περιφερειακά αεροδρόμια. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τους επισκέπτες της Ελλάδας έχει ζητηθεί από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας  να λαμβάνουν κατά την είσοδο τους στη χώρα μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο με σύνδεσμο (link), ο οποίος θα τους παραπέμπει στην εφαρμογή.

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη για κατέβασμα από το App Store και το Play Store από τις 10 Ιουνίου.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home