Οι συνδρομητές του Netflix ξεπέρασαν τα 167 εκατομμύρια

Οι συνδρομητές του Netflix ξεπέρασαν τα 167 εκατομμύρια

Τι κι αν από τον προηγούμενο Νοέμβριο μπήκαν στο παιχνίδι του streaming περιεχομένου η Apple και πολύ περισσότερο η Disney. H πιο δημοφιλής πλατφόρμα συνεχίζει (προς το παρόν τουλάχιστον) με εντυπωσιακούς ρυθμούς την ανάπτυξή της, προσθέτοντας εκατομμύρια νέους συνδρομητές, με τη συνδρομητική της βάση να ξεπερνάει τα 167 εκατομμύρια.

Πυλώνας ανάπτυξης αναδεικνύεται πλέον η διεθνής αγορά, από την οποία προέρχεται η μεγάλη πλειοψηφία των νέων της συνδρομητών. Συνολικά 8,4 εκατομμύρια νέοι συνδρομητές ήρθαν στο τέταρτο τρίμηνο του 2019 στην πλατφόρμα του Netflix, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, ακόμα και τις δικές του εκτιμήσεις πριν από μερικούς μήνες. Η διεθνής αγορά ενδεχομένως να αποτελέσει και τη μεγάλη δεξαμενή από την οποία προσδοκά να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο τη βάση του το Netflix, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στις επίσης διεθνείς παραγωγές. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η Γαλλία, χώρα στην οποία το Netflix έχει καταφέρει να αναρριχηθεί στις πρώτες θέσεις (από πλευράς δημοτικότητας) των συνδρομητικών πλατφορμών τηλεοπτικού περιεχομένου, για την οποία ετοιμάζει 20 τουλάχιστον γαλλόφωνες παραγωγές στην τρέχουσα χρονιά. Όπως ανακοίνωσε το Netflix η ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή του είναι η Ασία, με την Ινδία ειδικότερα να αποτελεί μια μεγάλη δεξαμενή από την οποία μπορεί να αντλήσει ακόμα περισσότερους συνδρομητές.

Από την άλλη πλευρά, στις ΗΠΑ τα σημάδια κόπωσης που είχαν κάνει την εμφάνισή τους και τα αμέσως προηγούμενα τρίμηνα, συνεχίστηκαν και στο τέταρτο τρίμηνο του 2019. Οι νέοι συνδρομητές στο διάστημα αυτό ήταν μόλις 420.000, αρκετά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για 600.000. Ο συνολικός αριθμός των συνδρομητών του Netflix στις ΗΠΑ άγγιξε τα 61 εκατομμύρια. Ο επικεφαλής του Netflix δεν δείχνει να ανησυχεί από την είσοδο της Disney, σημειώνοντας ότι η νέα αυτή πλατφόρμα απειλεί πολύ περισσότερο τη γραμμική τηλεόραση και λιγότερο το Netflix. Μάλιστα, εκτίμησε ότι το Netflix έχει τη δυναμική να φθάσει ακόμα και τα 90 εκατομμύρια συνδρομητές στην εγχώρια αγορά.

Τα νούμερα που ανακοίνωσε το Netflix μπορεί να εντυπωσίασαν τους αναλυτές, όμως αρκετοί από αυτούς έσπευσαν να σημειώσουν ότι το 2020 θα αποτελέσει πραγματικά το πρώτο έτος στο οποίο θα δοκιμαστούν οι αντοχές της πλατφόρμας από την επίθεση του ανταγωνισμού. Πάντως και οι εκτιμήσεις των στελεχών της για το πρώτο τρίμηνο του 2020 είναι αρκετά μετριοπαθείς. Συγκεκριμένα, εκτιμούν ότι η πλατφόρμα θα προσθέσει 7 εκατομμύρια νέους πελάτες, εκτίμηση αρκετά μικρότερη από τα 9,6 εκατομμύρια που ήταν οι νέοι πελάτες στο πρώτο τρίμηνο του 2019.

STREAMING,ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,NETFLIX,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home