Πρόσβαση σε όλους τους λογαριασμούς, ανεξαρτήτως τράπεζας, από το web banking των Alpha και Eurobank

Πρόσβαση σε όλους τους λογαριασμούς, ανεξαρτήτως τράπεζας, από το web banking των Alpha και Eurobank

Στην κατεύθυνση του Open Banking κινείται το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, με τις Alpha και Eurobank να ανακοινώνουν σήμερα ότι οι πελάτες τους έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στα υπόλοιπα και κινήσεις όλων των τραπεζικών τους λογαριασμών, ανεξαρτήτως τράπεζας, από την πλατφόρμα web banking που χρησιμοποιούν.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της Alpha αναφέρεται ότι «οι πελάτες της Alpha Bank αποκτούν για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά άμεση και εύκολη πρόσβαση, μέσα από το ανανεωμένο myAlpha web στα υπόλοιπα και τις κινήσεις όλων των λογαριασμών που τηρούν στις ελληνικές Τράπεζες». Σε αντίστοιχο κλίμα είναι και η ανακοίνωση της Eurobank στην οποία γίνεται λόγος ότι «οι ιδιώτες χρήστες του e - Banking της Τράπεζας μπορούν να έχουν στην οθόνη του υπολογιστή τους, τη συνολική εικόνα των υπολοίπων σε καταθετικούς λογαριασμούς και πιστωτικές κάρτες».

Η νέα δυνατότητα είναι ήδη διαθέσιμη στις πλατφόρμες web banking και των δύο τραπεζών καλύπτοντας σε πρώτη φάση λογαριασμούς σε οποιαδήποτε συστημική Τράπεζα. Συγκεκριμένα, από το my Alpha web καλύπτονται οι λογαριασμοί της Εθνικής και Πειραιώς, με την ανακοίνωση να σημειώνει ότι σύντομα θα προστεθούν όλες οι υπόλοιπες ελληνικές Τράπεζες, ενώ στην πλατφόρμα της Eurobank υποστηρίζονται οι λογαριασμοί όλων των συστημικών Τραπεζών.

ALPHA BANK,Eurobank,ΤΡΑΠΕΖΕΣ,DIGITAL BANKING,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home