“Βαφτίσια” για τη νέα κονσόλα της Sony

Πρεμιέρα στο τελευταίο τρίμηνο του 2020.

“Βαφτίσια” για τη νέα κονσόλα της Sony

Το επίσημο όνομα όσο και το χρόνο στον οποίο θα λανσαριστεί η νέα κονσόλα της Sony, που θα διαδεχθεί τη σειρά PS4, ανακοίνωσε σήμερα η ιαπωνική εταιρεία, μέσα από το επίσημο blog του Playstation. Έτσι λοιπόν η Sony δίνει τέλος στην 6μηνη παύση στη ροή της πληροφορίας για την εξέλιξη του προϊόντος, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες που είχε μοιραστεί πάνω πίσω στον προηγούμενο Απρίλιο.

Η ανάρτηση στο blog που φέρει την υπογραφή του επικεφαλής του τομέα, Jim Ryan, αναφέρει ότι η νέα κονσόλα θα ονομάζεται PlayStation 5, ενώ ως χρόνος λανσαρίσματος προσδιορίζεται η εορταστική περίοδος του 2020, πρακτικά δηλαδή το τέταρτο τρίμηνο της χρονιάς.

Στην ανάρτησή του ο κ. Ryan αποκαλύπτει και δύο νέα χαρακτηριστικά του νέου χειριστηρίου της κονσόλας, DualShock 5, που έχουν ως στόχο να προσφέρουν καλύτερη εμπειρία gaming στους φίλους των παιχνιδιών.

Ειδικότερα, το Dualshock 5 υιοθετεί πλέον την απτική τεχνολογία, αφήνοντας πίσω τη μηχανική δόνηση, με στόχο να προσφέρει μια πιο αληθινή εμπειρία στην αίσθηση των δονήσεων. Για παράδειγμα, όπως σημειώνεται, ο χρήστης θα νιώθει στα χέρια του διαφορετικά μία σύγκρουση ενός αυτοκινήτου από ένα τάκλιν σε ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου.

Κάτι αντίστοιχο θα συμβαίνει και στα πλήκτρα L2/R2 (trigger buttons), τα οποία θα δίνουν περισσότερες επιλογές στους developers των παιχνιδιών, ώστε να μεταφέρουν την εμπειρία που θέλουν στους χρήστες. Και εδώ ο κ. Ryan έδωσε δύο παραδείγματα, σημειώνοντας ότι οι developers θα μπορούν να προγραμματίσουν στα συγκεκριμένα πλήκτρα την αίσθηση της αντίστασης από το τέντωμα της χορδής ενός τόξου ή την επιτάχυνση ενός αυτοκινήτου που προσπαθεί να κινηθεί σε ένα βραχώδες έδαφος. Μάλιστα, οι προγραμματιστές έχουν ήδη προμηθευτεί πρωτότυπα μοντέλα του Dualshock 5 προκειμένου να προχωρήσουν στις υλοποιήσεις που τους ενδιαφέρουν.

To PlayStation 5 αναμένεται να αποκαλυφθεί τον επόμενο Ιούνιο, στο πλαίσιο της έκθεσης Ε3 στο Λος Άντζελες.

SONY PLAYSTATION,SONY PLAYSTATION 5,SONY,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home