Στα ιρλανδικά ΑΤΜ ο κόσμος βρίζει

Και δεν αναστενάζει

Deasy @ 20.08.2019
Στα ιρλανδικά ΑΤΜ ο κόσμος βρίζει

Αν έχεις παράπονα από τον τρόπο που λειτουργούν οι ελληνικές τράπεζες μπορεί, ίσως, να παρηγορηθείς με όσα διόλου διασκεδαστικά συμβαίνουν κατά καιρούς στην Ιρλανδία.

Η Bank of Ireland ζήτησε συγγνώμη χθες από τους πελάτες της που είδαν τους λογαριασμούς τους να διπλοχρεώνονται για απλές τραπεζικές συναλλαγές. Όπως αναφέρουν ιρλανδικά μέσα, πελάτες που είχαν κάνει αναλήψεις ύψους 70 ευρώ είδαν στην απόδειξη της συναλλαγής πως είχαν “σηκώσει” 140 ευρώ. Η αιτία του προβλήματος δεν έγινε γνωστή, πιθανώς για κάποιο πρόβλημα λογισμικού θα πρέπει να μιλάμε, πάντως η τράπεζα ζήτησε συγγνώμη, δήλωσε πως ερευνά το πρόβλημα και πως διέγραψε τις διπλές χρεώσεις μέσα στην ίδια ημέρα.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που εμφανίζονται προβλήματα στα ιρλανδικά ΑΤΜ. Το ίδιο φαινόμενο με διπλές χρεώσεις σε μηχανήματα της Bank of Ireland είχαν εμφανιστεί τον περασμένο Φεβρουάριο. Εννέα χρόνια πριν, το 2010, εκατοντάδες πελάτες των ιρλανδικών τραπεζών διαπίστωσαν με μεγάλη χαρά πως μπορούσαν να “σηκώσουν” περισσότερα χρήματα από ό,τι ήταν διαθέσιμα στους λογαριασμούς τους, ενώ τουλάχιστον σε δύο περιστατικά το 2016 σε ΑΤΜ μικρότερων τραπεζών κάποιοι πελάτες κατόρθωσαν να πραγματοποιήσουν αναλήψεις ύψους 15.000 ευρώ περίπου. Για… ανεξήγητους λόγους οι τράπεζες είχαν θεωρήσει τα περισταστικά αυτά ως κλοπή, λες και τα μηχανήματα δεν μπορούν να ξέρουν ποιοι άνθρωποι έχουν πραγματικά ανάγκη λίγα περισσότερα χρήματα.

ΑΤΜ,ΙΡΛΑΝΔΙΑ,ΤΡΑΠΕΖΕΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home