Παρουσιάστηκε η Sony α7R IV, η πρώτη 35mm full frame κάμερα, ανάλυσης 61ΜΡ

Deasy @ 16.07.2019
Παρουσιάστηκε η Sony α7R IV, η πρώτη 35mm full frame κάμερα, ανάλυσης 61ΜΡ

Ένα τέρας στον τομέα της ανάλυσης παρουσίασε πριν από λίγο η Sony, η οποία ανακοίνωσε την τέταρτη γενιά της σειράς Sony α7R, η οποία ανεβάζει τον πήχη στα 61ΜΡ.

Μία ανακοίνωση που αποτελεί μια μικρή έκπληξη της ιαπωνικής εταιρείας, καθώς πολλοί θα περίμεναν από τη Sony να παρουσιάσει είτε την τρίτη γενιά της α7S ή τη δεύτερη γενιά της α9. Όμως η Sony ξεφεύγει από την παράδοση που η ίδια έχει δημιουργήσει (πολύ περίεργο για ιαπωνική εταιρεία), παρεκκλίνοντας από τη γνωστή (μέχρι τώρα) μεθοδολογία παρουσίασης προϊόντων και φέρνει στο κοινό την Sony α7R IV.

 

Ο αισθητήρας της νέας κάμερας της Sony υποστηρίζεται από τον επεξεργαστή εικόνας Exmor R CMOS, τεχνολογίας Bionz X τελευταίας γενιάς που σύμφωνα με την ανακοίνωση προσφέρει απαράμιλλη ποιότητα εικόνας.

Οι εντυπωσιακές δυνατότητες της Sony α7R IV περιλαμβάνουν ένα μεγάλο δυναμικό εύρος (15 stop), που έχει ως αποτέλεσμα την ομαλή φυσική διαβάθμιση, σε κάδρα που περιλαμβάνουν από βαθιές σκιές έως φωτεινά σημεία.

Η ταχύτητα λήψης της κάμερας κυμαίνεται σε κορυφαία επίπεδα, έως τα 10 καρέ το δευτερόλεπτα σε full AF, ενώ το σύστημα αυτόματης εστίασης διαθέτει 567 σημεία εστίασης που καλύπτουν το 74% του κάδρου.

Η Sony α7R IV είναι επίσης η πρώτη κάμερα της εταιρείας στην οποία ενσωματώνεται για πρώτη φορά η λειτουργία Real-time Eye AF (εστίαση στα μάτια σε πραγματικό χρόνο) κατά την εγγραφή video.

Στην ανακοίνωση της ιαπωνικής εταιρείας γίνεται αναφορά στην αναβαθμισμένη συνδεσιμότητα και λειτουργικότητα της κάμερας, που περιλαμβάνει υποστήριξη WiFi υψηλών ταχυτήτων, wireless PC remote connectivity, FTP wireless transfer, αλλά και ταχύτερη μεταφορά δεδομένων μέσω της USB θύρας.

Στα χαρακτηριστικά της κάμερας περιλαμβάνονται η επαγγελματικής ποιότητας εγγραφή 4Κ video, το νέο «παπούτσι» πολλαπλών λειτουργιών, που μπορεί να προσφέρει εντυπωσιακής ποιότητας ήχο με τη χρήση των μικροφώνων της ιαπωνικής εταιρείας.

Τέλος, η αναβαθμισμένη Sony α7R IV περιλαμβάνει βελτιώσεις και στο σχεδιασμό με νέο grip αλλά και κουμπιά που προσφέρουν καλύτερη αίσθηση στο χρήστη.

Η Sony α7R IV θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη μέσα στον Αύγουστο, χωρίς να έχει γίνει γνωστή ακόμα με ακρίβεια η τιμή της. Στις ΗΠΑ η τιμή της θα αγγίζει τα 3.500 δολάρια.

SONY A7R IV,ΨΗΦΙΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,SONY,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home