H Xiaomi και η Leica δημιουργούν το Xiaomi x Leica Optical Institute

Νέος οργανισμός με στόχο να λειτουργεί ως πρότυπο στον τομέα της κινητής απεικόνισης.

Deasy @ 22.02.2024
H Xiaomi και η Leica δημιουργούν το Xiaomi x Leica Optical Institute

Η Xiaomi και η Leica Camera AG ανακοίνωσαν από κοινού την ίδρυση του Xiaomi x Leica Optical Institute. Η δημιουργία του Ινστιτούτου αποτελεί ορόσημο στην βιομηχανία των smartphone. Με την οπτική τεχνολογία στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων του, το Ινστιτούτο στοχεύει να συνδυάσει μια σειρά από διεπιστημονικούς τομείς, μεταξύ των οποίων η ψηφιακή απεικόνιση και η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ).

Το Xiaomi x Leica Optical Institute δημιουργεί ένα νέο πρότυπο για τη βιομηχανία σε ό,τι αφορά στην οπτική απόδοση σε κινητές συσκευές, ανεβάζοντας τον πήχη τόσο στη τεχνολογία, όσο και στην εμπειρία του χρήστη. Η πρωτοβουλία αυτή εστιάζει επίσης ιδιαίτερα στη φιλοσοφία και την τεχνολογία. Το Xiaomi 14 Ultra, η νέα ναυαρχίδα στην κινητή απεικόνιση που προγραμματίζεται για διάθεση εντός του μήνα, θα αποτελέσει το πρώτο ορόσημο στην πρακτική εξέλιξη αυτού του προτύπου και αναμένεται να προσφέρει μια απαράμιλλη οπτική εμπειρία στον κλάδο των smartphone.

Το Xiaomi x Leica Optical Institute θα προωθεί συνεχώς την καινοτομία στον κλάδο της κινητής απεικόνισης, με στόχο τη δημιουργία ενός προηγμένου συστήματος για τη σημερινή εποχή κινητής φωτογραφίας. Αξιοποιώντας τα βασικά πλεονεκτήματα τόσο της Leica όσο και της Xiaomi, το Ινστιτούτο εστιάζει σε τέσσερις κεντρικούς τεχνολογικούς άξονες: το σχεδιασμό οπτικών φακών υπερ-ακριβείας σε συμπαγές μέγεθος, την επίτευξη ιδανικών επιδόσεων στην λήψη και στις τεχνικές επεξεργασίας εικόνας  (computational photography), την τήρηση των αυστηρότερων οπτικών προτύπων για φακούς και τη διεξαγωγή έρευνας και εφαρμογής καινοτόμων οπτικοηλεκτρικών τεχνολογιών.

Σε αυτό το πλαίσιο η Xiaomi και η Leica έχουν επενδύσει σε πόρους και έχουν συγκροτήσει μια κοινή ομάδα 200 ειδικών. Ο Peter Karbe, ο θρυλικός σχεδιαστής που βρίσκεται πίσω από την τέταρτη γενιά φακών της Leica -όπως των Noctilux και της σειράς APO, θα αναλάβει το ρόλο του Optical Expert. Ο Zeng Xuezong, Senior Vice President του Xiaomi Group και President του Xiaomi Mobile Phone Department θα αναλάβει το ρόλο του Director. Oι Yi Yan Head of Xiaomi Group's Software Technical Team και Wang Xuanran, General Manager of Xiaomi Camera Department, θα αναλάβουν καθήκοντα Deputy Director.

Η Xiaomi παρέχει στιβαρή υποστήριξη στην έρευνα και παραγωγή του Ινστιτούτου. Ήδη βρίσκονται στα σκαριά τρία μεγάλα εργαστήρια στο Πεκίνο, τα οποία θα εστιάσουν στα υλικά κάμερας, την απεικόνιση και την αντικειμενική και υποκειμενική αξιολόγηση της ποιότητας της εικόνας. Με συνολικό εμβαδόν 2644m², τα εργαστήρια αυτά θα είναι μεταξύ των μεγαλύτερων, καλύτερων και πιο αυτοματοποιημένων στην Κίνα.

Ο εταίρος και Πρόεδρος της Xiaomi Group, William Lu, δήλωσε: «Εδώ και πάνω από εκατό χρόνια η Leica δεσμεύεται στη δημιουργία παγκοσμίου επιπέδου φακών και εκπροσωπεί την επιτομή της μηχανικής και σχεδιασμού φακών, καθώς και της προηγμένης κατασκευαστικής δεξιοτεχνίας. Η Xiaomi πιστεύει πως «το φως είναι το θεμέλιο της απεικόνισης» και πως αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του «να δίνεις στην πραγματικότητα μια αίσθηση βάθους». Μέσα από το Xiaomi x Leica Optical Institute θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε περαιτέρω τις δυνατότητες των δυο εταιρειών, προκειμένου να ξεπεράσουμε τα όρια στις δυνατότητες της κινητής απεικόνισης και να ηγηθούμε του κλάδου».

Ο Matthias Harsch, CEO της Leica Camera AG δήλωσε: «Η συνεργασία μας με τη Xiaomi τα τελευταία δυο χρόνια έχει υπάρξει πραγματικά εξαιρετική. Μαζί, καταφέραμε να προσφέρουμε τη μοναδική εμπειρία φωτογράφισης που παρέχει η Leica στον κόσμο της κινητής φωτογραφίας, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τους φακούς Leica Summilux που σχεδιάστηκαν από κοινού. Το οπτικό σύστημα που περιλαμβάνει το Xiaomi 14 Ultra αποτελεί το νεότερο ορόσημο της συνεργασίας μας και αναμένεται να ηγηθεί της νέας γενιάς οπτικής απεικόνισης, διαθέτοντας τους καλύτερους φακούς Summilux που έχει λάβει κινητή συσκευή έως τώρα. Με μια κληρονομιά που εκτείνεται πέρα από έναν αιώνα, τα οπτικά ενσωματώνουν την τεχνική κληρονομιά της Leica. Μέσα από την ίδρυση του Xiaomi x Leica Optical Institute είμαστε σε θέση να φέρουμε σε σύμπραξη κορυφαίες ομάδες και των δύο εταιρειών στον τομέα της οπτικής. Μαζί, είμαστε αφοσιωμένοι στο να φέρουμε μια νέα εποχή στην κινητή φωτογραφία και να σχεδιάσουμε ένα προηγμένο σύστημα απεικόνισης που αρμόζει στη μοντέρνα εποχή».


ΨΗΦΙΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,SMARTPHONES,LEICA,XIAOMI,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home