Sony Alpha 7 IV: η νέα γενιά της all around φωτογραφικής μηχανής της Sony

Deasy @ 25.10.2021
Sony Alpha 7 IV: η νέα γενιά της all around φωτογραφικής μηχανής της Sony

Τη γκάμα των φωτογραφικών μηχανών εναλλάξιμων φακών εμπλούτισε πριν από μερικές ημέρες η Sony, παρουσιάζοντας την τέταρτη της σειράς Alpha 7. Η συγκεκριμένη σειρά αποτελεί το χρυσό συμβιβασμό, μεταξύ των Alpha 7 S και Alpha 7 R. Αυτό κάνει και φέτος η Alpha 7 IV, η οποία φέρνει μαζί της αρκετές βελτιώσεις, κυρίως στον τομέα του βίντεο.

Η Sony Alpha 7 IV προσφέρει ανάλυση 33ΜΡ και εξοπλίζεται με τον αισθητήρα Exmor R CMOS, που υπόσχεται κορυφαία λεπτομέρεια στις φωτογραφίες και ένα ευρύ φάσμα ευαισθησίας ISO, που μπορεί να ρυθμιστεί σε ISO 50-204800.

Ο επεξεργαστής εικόνας Bionz XR, με το σύστημα εστίασης 759 σημείων βασίζεται στην Alpha 1, την καλύτερη ομολογουμένως φωτογραφική που έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής η Sony. Χάρη στον επεξεργαστή η Alpha 7 IV έχει τη δυνατότητα συνεχόμενης αδιάκοπης λήψης 10 καρέ το δευτερόλεπτο με παρακολούθηση AF/AE και μεγάλο buffer για ομαλή εμπειρία λήψης. Επιπλέον, για πρώτη φορά, το AF σε πραγματικό χρόνο μπορεί να παρακολουθεί το μάτι πτηνών και ζώων σε φωτογραφίες βίντεο, εκτός από μάτια ανθρώπων, ενώ η ακρίβεια ανίχνευσης για ανθρώπινο πρόσωπο και μάτια είναι επίσης βελτιωμένη κατά περίπου 30%, σε σύγκριση με την Alpha 7 III.

Στον τομέα του video η Sony Alpha 7 IV έχει κληρονομήσει την τεχνολογία που έχει προέλθει από την παραγωγή πραγματικών κινηματογραφικών ταινιών, συμπεριλαμβανομένου του S-Cinetone -που υιοθετήθηκε από τις πολύ δημοφιλείς φωτογραφικές μηχανές της σειράς Sony Cinema Line.

Η νέα μηχανή προσφέρει βίντεο ανάλυσης 4K 60p σε λειτουργία Super 35mm και στην εγγραφή έως 4K 30p με υπερ-δειγματοληψία 7K σε full frame λειτουργία. Η νέα φωτογραφική μηχανή διαθέτει επίσης δειγματοληψία χρώματος βάθους 4:2:2 για να επιτρέψει τη φυσική διαβάθμιση, κωδικοποίηση XAVC S-I εντός πλαισίου, για πιο αποτελεσματική επεξεργασία ροών εργασίας και XAVC HS για διπλάσια απόδοση συμπίεσης.

Το σώμα της Alpha 7 IV  είναι κατασκευασμένο με ένα κράμα μαγνησίου για να επιτευχθεί στιβαρότητα και το μικρότερο δυνατό βάρος, ενώ ο επανασχεδιασμός της και το κουμπί κλειδώματος φακών συμβάλλουν στην αυξημένη αντίσταση απέναντι σε σκόνη και υγρασία. 

 

Βελτιωμένες δυνατότητες παραγωγικότητας

Προσφέροντας ένα εύρος επιλογών συνδεσιμότητας, η Alpha 7 IV  επιτρέπει την ροή σε πραγματικό χρόνο και την κοινή χρήση περιεχομένου υψηλής ποιότητας για να καλύψει την αυξανόμενη ανάγκη για απομακρυσμένη επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο χωρίς να θυσιάζεται η εξαιρετική ποιότητα εικόνας και ήχου. Η σύνδεση μεταξύ της κάμερας και της εφαρμογής για smartphone Imaging Edge Mobile  είναι απλή και πραγματοποιείται μέσω Bluetooth, ενώ η γρήγορη μεταφορά δεδομένων είναι δυνατή με χρήση Wi-Fi τεχνολογίας στα 5 GHz/2,4 GHz.

Η φωτογραφική μηχανή διαθέτει επίσης μια νέα λειτουργία που ονομάζεται "Shot Mark" που επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση στις επισημασμένες σκηνές σε ένα βίντεο κλιπ, εντός της κάμερας και στις εφαρμογές Catalyst Browse/Prepare της Sony. 

 

Επιπλέον, η φωτογραφική μηχανή διαθέτει μια σειρά από νέες δυνατότητες που υποστηρίζουν ζωντανή ροή και απομακρυσμένη επικοινωνία χωρίς την ανάγκη ειδικού λογισμικού. Οι UVC (USB Video Class) και UAC (USB Audio Class) μετατρέπουν την Alpha 7 IV  σε βιντεοκάμερα ζωντανής ροής υψηλής απόδοσης όταν συνδεθεί σε υπολογιστή ή smartphone. Η υψηλή ποιότητα εικόνας, όπως τα 4K 15p και 1080 FHD 60p, προσφέρουν ρεαλιστικό βίντεο για απομακρυσμένο διαμοιρασμό και η ψηφιακή διεπαφή ήχου της Alpha 7 IV  μπορεί να συνδυαστεί με μια σειρά από μικρόφωνα και αξεσουάρ για να προσφέρει ήχο υψηλής ποιότητας.

Τέλος, η Sony σχεδιάζει να προσφέρει μια νέα υπηρεσία cloud, "AI Video Editing Studio", για αυτοματοποιημένη επεξεργασία μέσω τεχνολογίας AI. Για να επιτρέψει στους δημιουργούς να επικεντρωθούν σε πιο δημιουργικές εργασίες, το "AI Video Editing Studio" πραγματοποιεί αυτόματα μία αρχική επεξεργασία στο cloud, χρησιμοποιώντας τεχνολογία AI.

H Sony Alpha 7 IV αναμένεται στην ελληνική αγορά τον Δεκέμβριο, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστή για την ώρα η τιμή της. Στην ευρωπαϊκή αγορά το σώμα της θα κοστίζει 2.500 ευρώ, ενώ το kit με το φακό 28-70mm ανεβαίνει στα 2.699 ευρώ.

SONY ALPHA 7 IV,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΨΗΦΙΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,SONY,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home