Από το φιλμ στο Internet, ενα κλικ δρόμος

Deasy @ 25.04.2017
Από το φιλμ στο Internet, ενα κλικ δρόμος

Έχουμε πολλές φορές εδώ στο deasy αναρωτηθεί αν οι άνθρωποι συνεχίζουν να τυπώνουν τις ψηφιακές τους φωτογραφίες ή προτιμούν να τις αποθηκεύουν σε ένα ή δυο ηλεκτρονικά άλμπουμ είτε στον υπολογιστή τους είτε κάποια υπηρεσία αποθήκευσης “κάπου εκεί έξω” στο Internet.

Όμως όταν η νοσταλγία σε χτυπά δυνατά και ανήκεις στη γενιά που η αγορά ενός 36αριού φιλμ συμπεριλαμβανόταν στις εκ των ων ουκ άνευ προμήθειες των διακοπών, θα πρέπει να ανασύρεις κουτιά ή να ανοίξεις παλιά άλμπουμ. Θέλεις να αλλάξεις συνήθεια;

Αν ναι, η Google έχει για σένα την εφαρμογή PhotoScan. Η εταιρεία λέει πως δεν πρόκειται για μια εφαρμογή που απλώς φωτογραφίζει μια παλιά τυπωμένη φωτογραφία και από όσα καταλαβαίνουμε πρόκειται μάλλον για μια εφαρμογή ψηφιοποίησης που λειτουργεί μεν σαν scanner αλλά scanner δεν είναι. 

 

Τη δοκιμάσαμε και αυτά είναι όλα όσα χρειάζεται να κάνεις.

Βάζεις τη φωτογραφία σε μια επίπεδη επιφάνεια.

Φέρνεις το κινητό σου πάνω από τη φωτογραφία, έχοντας εννοείται ανοίξει την εφαρμογή PhotoScan

Θα σου εμφανιστούν τέσσερις μεγάλες κουκίδες στις αντίστοιχες γωνίες της φωτογραφίας. Μη σε ανησυχήσει τυχόν αντανάκλαση από το φλας της συσκευής σου.

Περνάς το κινητό σου πάνω από κάθε κουκίδα και από εκεί και πέρα η εφαρμογή αναλαμβάνει τα υπόλοιπα. 

Τα οποία υπόλοιπα δεν είναι και πολλά, προβολή και αποθήκευση ή, αν δεν σου αρέσει το αποτέλεσμα, διαγραφή. Μετά, τον λόγο έχουν οι εφαρμογές επεξεργασίας εικόνας εαν θεωρείς πως χρειάζονται οι δυνατότητές τους.

Για κάθε φωτογραφία υπολόγισε πως ο χρόνος που θα χρειαστείς για τη διαδικασία της ψηφιοποίησης είναι γύρω στα 5-6 δευτερόλεπτα. 

Διαθέσιμη σε Android και iOS η εφαρμογή ψηφιοποιεί τις μνήμες του χθες και τις κρατά είτε τοπικά είτε στο Google Photos.

Είπαμε πως είναι δωρεάν; Δεν το ‘παμε. Αν τη χρησιμοποιήσεις πες μας τη γνώμη σου.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,GOOGLE APPS-SERVICES,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home