Πέντε δισ. πρόστιμο στο Facebook

Deasy @ 13.07.2019
Πέντε δισ. πρόστιμο στο Facebook

Κάθε προηγούμενο ρεκόρ πρόκειται να ξεπεράσει το πρόστιμο που θα επιβληθεί στο Facebook για την υπόθεση της Cambridge Analytica και της διαρροής των προσωπικών στοιχείων 87 εκατομμυρών χρηστών. Με 3 ψήφους υπέρ και 2 κατά η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εμπορίου (FTC) ενέκρινε εισήγηση για την επιβολή προστίμου 5 δισ. δολαρίων, κλείνοντας με αυτό τον θεαματικό τρόπο τον φάκελο που άνοιξε για την υπόθεση πριν από περίπου έναν χρόνο, τον Μάρτιο του 2018.

Σύμφωνα με το BBC το πρόστιμο εγκρίθηκε με τις ψήφους των Ρεπουμπλικανών της FTC, ενώ οι Δημοκρατικοί διαφώνησαν επειδή ήθελα να επιβληθούν αυστηροί περιορισμοί στη λειτουργία του Facebook. Το θέμα μάλλον θα πάει στο Κογκρέσο όπου οι Δημοκρατικοί έχουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Το πρόστιμο πρέπει να επικυρωθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης και εφόσον γίνει και αυτό το Facebook θα κληθεί να πληρώσει το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί σε εταιρεία. Βεβαίως το ίδιο το Facebook δεν φαίνεται να πέφτει από τα σύννεφα διότι ανέμενε μία τέτοια κύρωση και αυτό φαίνεται πως περίμεναν και οι επενδυτές που “αντάμειψαν” τη μετοχή της εταιρείας ανεβάζοντας την αξία της κατά 1,8%.

FACEBOOK,CAMBRIDGE ANALYTICA,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home