Ξανά πάνω από το τρισ. η Apple

Ξανά πάνω από το τρισ. η Apple

Με τα έσοδα και τα κέρδη να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των… οιωνοσκόπων (δηλαδή των αναλυτών) η Apple είδε τη χρηματιστηριακή της αξία να ξεπερνά και πάλι το συμβολικό όριο του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

Και λέμε συμβολικό διότι για να δούμε αν αυτό το τρισ. υπάρχει στην πραγματικότητα πρέπει όλοι οι μέτοχοι να προβούν σε πωλήσεις, πράγμα αδύνατο.

Οι αναλυτές και οι επενδυτές βέβαια χάρηκαν ιδιαίτερα για το ισχυρό δεύτερο οικονομικό τρίμηνο του οποίου είχε προηγηθεί ένα αναιμικό πρώτο τρίμηνο που προκάλεσε ανησυχίες.

Αναλυτικά, στο δεύτερο τρίμηνο η εταιρεία ανακοίνωσε πωλήσεις 58 δισ., έναντι 61,14 δισ. πέρυσι, αλλά αυτή η πτώση δεν έδειξε να ανησυχεί κανέναν. Οι πωλήσεις σε iPhone και Mac κινήθηκαν πτωτικά, αντίθετα στα iPad υπήρξε αύξηση με τα έσοδα να φτάνουν τα 4,8 δισ. από 4 δισ. πέρυσι, ενώ στον τομέα των υπηρεσιών τα έσοδα έφτασαν τα 11,45 δισ. από 9,85 δισ. πέρυσι.

Η αμερικανική αγορά συνεισέφερε 25,6 δισ. ενώ η Ευρώπη 13 δισ., ενώ για το τρέχον τρίμηνο η Apple αναμένει πωλήσεις μεταξύ 52,5 και 54,5 δισ. Όλοι χαρούμενοι...

APPLE,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home