Στο γκισέ της γαλλικής Εφορίας πηγαίνει η Apple

Deasy @ 06.02.2019
Στο γκισέ της γαλλικής Εφορίας πηγαίνει η Apple

Δεν ξέρουμε αν το παρακολουθείς, αλλά τους τελευταίους μήνες οι Γάλλοι έχουν βάλει σκοπό να φορολογήσουν τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες που έχουν δραστηριότητα στη χώρα τους και πιέζουν για παρόμοια μέτρα από τις άλλες χώρες της Ε.Ε.

 Η ιδέα των Γάλλων -που εδώ που τα λέμε δεν είναι και ιδιαίτερα εξωτική- λέει πως τα μεγάλα τεχνολογικά ονόματα θα πρέπει να πληρώνουν φόρους εκεί που πραγματοποιείται η εμπορική δραστηριότητα και όχι κάπου αλλού όπου υπάρχουν χαμηλότεροι φορολογικοί συντελεστές. 

Βεβαίως η καμπάνα χτυπάει για την Ιρλανδία που με φορολογικό συντελεστή 12,5% είναι η χώρα που προτιμούν για έδρα των ευρωπαϊκών τους δραστηριοτήτων εταιρείες όπως το Facebook, η Apple, η Microsoft αλλά και η φαρμακευτική Pfizer. 

Όμως η Γαλλία τρίζει τα δόντια και φαίνεται πως τα έτριξε τόσο δυνατά που η Apple υποχρεώθηκε να καταλήξει σε έναν συμβιβασμό με το τοπικό υπουργείο Οικονομικών και να καταβάλει αναδρομικούς φόρους 500  εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις γαλλικές εφημερίδες η Apple και οι γαλλικές υπηρεσίες κατέληξαν σε συμφωνία τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ τον Οκτώβριο είχε προηγηθεί συνάντηση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν με τον επικεφαλής της Apple Τιμ Κουκ στο Παρίσι. 

Ναι, ξέρουμε σας μπήκαν ιδέες για μια συνάντηση  Τσίπρα - Κουκ. Ε ναι, αυτό θα θέλαμε να το δούμε.

ΓΑΛΛΙΑ,APPLE,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home