Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η οικονομική διευθύντρια της Huawei

Deasy @ 12.12.2018
Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η οικονομική διευθύντρια της Huawei

Μετά από δέκα ημέρες κράτησης η οικονομική διευθύντρια της Huawei αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, όπως αποφάσισε χθες καναδικό δικαστήριο στο Βανκούβερ.

Η Μενγκ Ουάνγκζου, που επίσης είναι κόρη του ιδρυτή της κινεζικής εταιρείας αποφυλακίστηκε καταβάλλοντας χρηματική εγγύηση 10 εκατομμυρίων δολαρίων Καναδά, ενώ μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης θα φοράει ηλεκτρονική συσκευή εντοπισμού, με την υποχρέωση να παραμένει στο σπίτι που διατηρεί στην καναδική πόλη από τις 11 το βράδυ έως τις 6 το πρωί.

Η Μενγκ Ουάνγκζου συνελήφθη πριν από 10 ημέρες από τις καναδικές αρχές με τις κατηγορίες παραπλάνησης πολυεθνικών τραπεζών σχετικά με συναλλαγές που συνδέονταν με το Ιράν, με αποτέλεσμα την έκθεση αυτών στον κίνδυνο παραβίασης των κυρώσεων που είχαν επιβάλλει οι ΗΠΑ στο κράτος της Μέσης Ανατολής.

Η υπόθεση είχε (και εξακολουθεί να έχει) και έντονο πολιτικό άρωμα, αναζωπυρώνοντας την ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας και τώρα πλέον και του Καναδά. Άλλωστε, η Κίνα είχε προειδοποιήσει για σοβαρές συνέπειες και τον Καναδά, αν δεν αποφυλακιζόταν το υψηλόβαθμο στέλεχος της Huawei, μιας εταιρείας υψηλού γοήτρου για τη χώρα. Μάλιστα, πρώην διπλωματικός υπάλληλος του Καναδά φέρεται να συνελήφθη χθες στην Κίνα, χωρίς όμως το γεγονός να έχει ακόμα επιβεβαιωθεί. Από την άλλη πλευρά, το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών φέρεται επίσης να εξετάζει το ενδεχόμενο έκδοσης ταξιδιωτικής οδηγίας των Αμερικανών πολιτών στην Κίνα, κίνηση στην οποία δεν αποκλείεται να προχωρήσει και ο Καναδάς.

ΚΙΝΑ,ΗΠΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,ΣΤΕΛΕΧΗ,HUAWEI,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home