Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το δωρεάν WiFi στους δήμους της Ευρώπης

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το δωρεάν WiFi στους δήμους της Ευρώπης

Λιγότερες από 24 ώρες απομένουν για να ανοίξει η «διαδικτυακή πύλη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα δεχθεί το πρώτο κύμα των αιτήσεων των δήμων για την εγκατάσταση δωρεάν δικτύου WiFi σε κεντρικά σημεία τους. Πρόκειται για την έναρξη του έργου WiFi4EU, συνολικού ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ, η εξαγγελία του οποίου είχε πραγματοποιηθεί πριν από δύο χρόνια από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker.

Το χρονικό παράθυρο του πρώτου κύματος αιτήσεων ανοίγει αύριο στη 1 το μεσημέρι και θα κλείσει έως τις 9 Νοεμβρίου στις 5 το απόγευμα. Σ΄αυτό το διάστημα, δήμοι ή ομάδες δήμων μπορούν να καταθέτουν την αίτηση για τη χρηματοδότηση δωρεάν δημοσίων δικτύων WiFi, μέσω κουπονιού αξίας 15.000 ευρώ. Δελτίο WiFi4EU θα λάβουν οι πρώτοι 2.800 δήμοι που θα καταθέσουν αίτηση, με μοναδική προϋπόθεση κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ να λάβει τουλάχιστον 15 κουπόνια. Συνολικά μέχρι και την ολοκλήρωση του έργου θα εξυπηρετηθούν 8.000 δήμοι, μέσα από ακόμα 3 προσκλήσεις που θα πραγματοποιηθούν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, ανά περίπου 6 μήνες.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το WiFi δίκτυο θα παρέχει δωρεάν πρόσβαση στο Internet, χωρίς διαφημίσεις και χωρίς να συλλέγει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

WiFi4EU,WiFi,ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ INTERNET,ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home