Στο κυνήγι για την εξαγορά εταιρείας ασφάλειας έχει βγει το Facebook

Στο κυνήγι για την εξαγορά εταιρείας ασφάλειας έχει βγει το Facebook

Το 2018 δεν ήταν μια καλή χρονιά για το Facebook, που είδε την υπόληψή του να ταλαιπωρείται αρκετές φορές από υποθέσεις που αφορούσαν το ευαίσθητο ζήτημα των προσωπικών δεδομένων. Τελευταίο χτύπημα σε αυτήν την αλληλουχία γεγονότων ήταν η χακιά που είχε ως αποτέλεσμα να παραβιαστούν οι λογαριασμοί σχεδόν 30 εκατομμυρίων χρηστών.

Το θέμα «ασφάλεια» έχει μπει σε προτεραιότητα στο μεγάλο μπλε δίκτυο, το οποίο δείχνει, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να προσανατολίζεται προς την ιδέα της εξαγοράς μιας μεγάλης εταιρείας που δραστηριοποιείται στον τομέα αυτό. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του The Information, που επικαλείται πληροφορίες από τέσσερα άτομα, το Facebook έχει ήδη προσεγγίσει κάποιες από αυτές τις εταιρείες, χωρίς ωστόσο να γίνεται γνωστό ποιες είναι αυτές.

Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ μια τέτοια κίνηση θα βοηθήσει το Facebook σε δύο πτυχές: τόσο στο εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό που έχει εμπειρία σε τέτοια θέματα, όσο και στο επίπεδο των εντυπώσεων, αφού η εξαγορά μιας τέτοιας εταιρείας είναι μια κίνηση που δείχνει ότι είναι αποφασισμένο να χτυπήσει το φαινόμενο της παραβίασης προσωπικών δεδομένων από κυβερνοεγκληματίες και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το The Information, η ανακοίνωση μιας εξαγοράς δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί ακόμα και πριν το τέλος της χρονιάς.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home