Πρόστιμο 40 εκατ. δολαρίων στον Musk και την Tesla

Βάρεσαν καμπάνες

Deasy @ 30.09.2018
Πρόστιμο 40 εκατ. δολαρίων στον Musk και την Tesla

Δεν πρόλαβαν καλά καλά να στρογγυλοκαθίσουν τα pixels από την προηγούμενη είδηση για την υπόθεση Elon Musk με το tweet των 420 δολαρίων και η καμπάνα της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ήχησε δυνατά.

Το Σάββατο που πέρασε ο Musk κατέληξε σε συμβιβασμό με την Επιτροπή (τη γνωστή SEC) και θα πληρώσει πρόστιμο 20 εκατ. δολαρίων. Αλλα 20 εκατ. δολάρια πρόστιμο θα πληρώσει η Tesla και, επίσης, ο Musk υποχρεώνεται σε παραίτηση από τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου. Η Tesla θα πρέπει να ορίσει δύο νέα ανεξάρτητα μέλη στο Δ.Σ. της από τα οποία το ένα θα διαδεχθεί τον Musk στη θέση του προέδρου.

O Musk θα διατηρήσει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και, έτσι, θα μπορεί να συνεχίσει να διοικεί την εταιρεία του.

Οι επενδυτές είχαν ξετρελαθεί ήδη από την Παρασκευή από τη χαρά τους για τα τεκταινόμενα στην εταιρεία. Η μετοχή της Tesla υπέστη ανελέητο σφυροκόπημα και υποχώρησε κατά 13,9%, χάνοντας 42,75 δολάρια από την αξία της και περιορίστηκε στα 264 δολάρια. Βεβαίως σε αυτό το επίπεδο είναι πολύ πιθανό να εμφανιστούν αρκετοί αγοραστές που θα βοηθήσουν ώστε η μετοχή στα προηγούμενα επίπεδα, αλλά όπως και αν το δει κανείς, πρόκειται για θεαματική πτώση.

Ο πρόεδρος της SEC, Jay Clayton, εξέδωσε ανακοίνωση για τον συμβιβασμό του Σαββάτου, λέγοντας πως με αυτόν εξυπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των αγορών και των επενδυτών. Σχόλια από την μεριά της Tesla ή τον ίδιο τον Musk δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής.

Photo credit: thierry ehrmann

TESLA,ELON MUSK,TESLA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home