Γιατί το Facebook έχασε περισσότερα από 140 δισ. σε μια μέρα

Γιατί το Facebook έχασε περισσότερα από 140 δισ. σε μια μέρα

Τρόμαξαν χθες τους αναλυτές ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ και τα υψηλόβαθμα στελέχη του Facebook, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας στο δεύτερο τρίμηνο, αναφέροντας ότι περιμένει μείωση στην ανάπτυξη των μελλοντικών εσόδων. Σύμφωνα με τον οικονομικά αποτελέσματα, η κάμψη που αναμένεται οφείλεται σε μια σειρά παραγόντων:

-          στην πτώση της αξίας του δολαρίου έναντι άλλων νομισμάτων,

-          στη συνεχώς μεγαλύτερη έμφαση που δίνει το Facebook στα Stories, τα οποία δεν έχουν αποδώσει όσο θα περίμεναν μέχρι στιγμής

-          και στην διαρκώς μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση του κοινού αλλά και φορέων στα ζητήματα ιδιωτικότητας, που, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ίδιος ο Ζάκερμπεργκ, θα οδηγήσει στη μείωση των διαφημιστικών εσόδων.

Τα «απαισιόδοξα» μηνύματα της ηγεσίας είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τριγμοί στην χρηματιστηριακή αξία του Facebook, η οποία άμεσα παρουσίασε πρώτη -24%, χάνοντας περισσότερα από 140 δισ. δολάρια. Η διόρθωση τις επόμενες ώρες δεν ήταν αρκετή, αφού η μετοχή έκλεισε τελικά σε επίπεδα κοντά στο -20%.

H πορεία της μετοχής του Facebook τη χθεσινή μέρα.

Σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει νωρίτερα το Facebook, οι ενεργοί χρήστες του στο 2ο τρίμηνο του 2018 έφθασαν τα 2,5 δισ., ενώ οι καθημερινοί χρήστες του τα 1,47 δισ., αυξημένοι κατά 11% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, κυρίως λόγω αγορών, όπως η Ινδία, η Ινδονησία και οι Φιλιππίνες. Όμως τα αρνητικά μηνύματα έρχονται από την ευρωπαϊκή αγορά, κυρίως λόγω της εφαρμογής του GDPR αλλά και της υπόθεσης Campridge Analytica. Ειδικότερα, τα παραπάνω όχι μόνο ανέκοψαν την αύξηση στον αριθμό των ημερήσιων χρηστών αλλά οδήγησαν σε μείωσή τους, κατά τρία εκατομμύρια, σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Επιπλέον, τα μηνύματα δεν είναι ενθαρρυντικά και από τις ΗΠΑ, όπου ο αριθμός των χρηστών είναι μικρότερος από αυτόν που προσδοκούσαν νωρίτερα οι αναλυτές.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home