Στείλε τον Μανούσο στο διάστημα

Deasy @ 07.06.2018
Στείλε τον Μανούσο στο διάστημα

Είναι μια ομάδα φοιτητών από την Κρήτη και το όνειρό τους είναι «να στείλουν έναν… κρητικό στο διάστημα, τον Μανούσο». Αυτός είναι ο μικρός στόχος, ο μεγαλύτερος είναι να δείξουν ότι και η Κρήτη έχει δικαίωμα στο διαστημικό όνειρο. Να καλλιεργήσουν το σπόρο στην τοπική κοινωνία ότι μία διαστημική αποστολή, μικρή ή μεγαλύτερη, δεν είναι ένα άπιαστο όνειρο.

H αποστολή της ομάδας είναι να σταλεί ένα μετεωρολογικό μπαλόνι, χρησιμοποιώντας επαναχρησιμοποιούμενα υλικά, σε ύψος 35.000 μέτρων. Η καινοτομία έγκειται στο γεγονός ότι το στρατοσφαιρικό μπαλόνι σώζεται και μπορεί να χρησιμοποιηθεί περισσότερες, από μια, φορές, μειώνοντας έτσι το κόστος τέτοιων αποστολών. Μοναδικός επιβάτης του μπαλονιού θα είναι ο Μανούσος, μια κρητική φιγούρα, που δίνει έτσι και συμβολική αξία στο εγχείρημα. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, το σκάφος θα καταγράφει μετεωρολογικές μετρήσεις, τη θέση του μέσω GPS καθώς και την κατεύθυνσή του μέσω επιταχυνσιόμετρου και γυροσκοπίου, θα διατηρεί συνεχή τηλεπικοινωνία με τον δέκτη, ενημερώνοντάς για τη κατάσταση του σκάφους και θα βιντεοσκοπεί το ταξίδι με μια κάμερα γωνίας λήψης 360°.

Όμως οι φοιτητές για να προχωρήσουν στην αποστολή τους χρειάζονται τη βοήθειά σου, αφού το κόστος υλικών είναι ιδιαίτερα υψηλό. Έτσι η ομάδα τρέχει αυτό το διάστημα μία Crowdfunding Καμπάνια Υποστήριξης μέσω της οποίας μπορείς να βοηθήσεις κι εσύ τον Μανούσο και την Κρήτη να… κατακτήσει το διάστημα.

Το εγχείρημα υποστηρίζεται εξ’ αρχής από το Youth Entrepreneurship Club.

ΔΙΑΣΤΗΜΑ,ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home