1,5 δισ. ευρώ επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη η Γαλλία

Deasy @ 29.03.2018
1,5 δισ. ευρώ επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη η Γαλλία

Μία τεράστια επένδυση από δημόσια κεφάλαια σκοπεύει να επενδύσει τα προσεχή χρόνια, μέχρι το 2022, η Γαλλία στην τεχνητή νοημοσύνη, προκειμένου η χώρα να μην μείνει πίσω σε ένα χώρο με τεράστια προοπτική. Η πρόθεση της Γαλλίας έγινε γνωστή από τα χείλη του πρωθυπουργού της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, με το ύψος της επένδυσης να έχει προσδιοριστεί στο 1,5 δισ. ευρώ.

Μέσω της επένδυσης αυτής η γαλλική κυβέρνηση θέλει να δώσει κίνητρα σε εξειδικευμένο προσωπικό να παραμείνουν στη χώρα, ελαχιστοποιώντας τη διαρροή μηχανικών και μαθηματικών προς αμερικάνικες εταιρείες κατά κύριο λόγο, που αυτή τη στιγμή έχουν το προβάδισμα στο συγκεκριμένο τομέα. Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του Reuters ένα μεγάλο ποσοστό αυτού του ανθρώπινου δυναμικού έχει καταλάβει θέσεις ευθύνης στη Google αλλά και το Facebook, το οποίο μάλιστα λειτουργεί ερευνητικό κέντρο τεχνητής νοημοσύνης από το 2015 στο Παρίσι. Σχολιάζοντας μάλιστα την κατάσταση αυτή ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι είναι κρίμα η Γαλλία να πληρώνει για την εκπαίδευση διδακτορικών φοιτητών, οι οποίοι τελικά καταλήγουν να εργάζονται στις ΗΠΑ.

Το δημοσίευμα καταλήγει ότι οι προσπάθειες του Μακρόν ίσως αρχίσουν να αποδίδουν άμεσα καθώς η Fujitsu, η Deepmind της Google αλλά και η Samsung ανακοίνωσαν νωρίτερα σχέδια ενίσχυσης της παρουσίας τους στη Γαλλία.  

ΓΑΛΛΙΑ,ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ,ARTIFICIAL INTELLIGENCE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home