Με 24 εκατ. ευρώ «βγαίνει» στην αγορά των startups το Velocity Partners

Σε εταιρείες σε πρώιμο στάδιο θα επενδύσει το νέο fund του Equifund.

Με 24 εκατ. ευρώ «βγαίνει» στην αγορά των startups το Velocity Partners

Τη λειτουργία του ξεκινά άμεσα το Velocity Partners, το νέο venture capital fund, το οποίο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Equifund και στο οποίο μετέχουν γνωστά ονόματα του ελληνικού startup οικοσυστήματος. Τα κεφάλαια που έχει συγκεντρώσει φθάνουν στα 24 εκατ. ευρώ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση εταιρειών που βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο χρηματοδότησης (pre-seed και seed).

Εκτός του Equifund, το Velocity Partners έχει λάβει χρηματοδότηση από τη Eurobank αλλά και κορυφαίους ομίλους της ελληνικής αγοράς στο χώρο του λιανεμπορίου, των μέσων ενημέρωσης, της ναυτιλίας, της φαρμακοβιομηχανίας.

Όσον αφορά τα ποσά που θα επενδύονται ανά εταιρεία, στο στάδιο του pre-seed, η επένδυση θα είναι της τάξεως, κατά μέσο όρο, των 75 – 150 χιλιάδων ευρώ ανά εταιρεία, ενώ στο στάδιο του seed θα κυμαίνεται στα επίπεδα των 200  - 400 χιλιάδων ευρώ. Σημειώνεται πως το fund θα συνεχίσει να επενδύσει και σε επόμενους γύρους.

Η ομάδα του Velocity Partners, η οποία αποτελείται από 4 άτομα, θεωρείται ένα από τα ατού του συγκεκριμένου fund. Ο Κωνσταντίνος Μαύρος έχει διεθνή εμπειρία στον χρηματοοικονομικό κλάδο, στην ενέργεια και στις υποδομές καθώς και στον ευρύτερο χώρο της τεχνολογίας. Ο Δημήτρης Καλαβρός – Γουσίου είναι ο συνιδρυτής του Found.ation και του TEDxAthens με εμπειρία στη δημιουργία προγραμμάτων acceleration και ένα από τα πιο ενεργά μέλη του startup οικοσυστήματος. Ο Eric Parks, βραβευμένο στέλεχος διεθνών διαφημιστικών ομίλων, έχει επενδυτικές εμπειρίες ως angel investor (π.χ. Pollfish) και εξειδικεύεται στην επικοινωνία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Τέλος, ο Αχιλλέας Πετρόπουλος διαθέτει πολυετή εμπειρία ως στέλεχος επιχειρήσεων σε διαφορετικές φάσεις ανάπτυξης και ωρίμανσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Velocity Partners είναι ένα από τα δύο funds, η χρηματοδότηση των οποίων εγκρίθηκε πρόσφατα από το Equifund, το fund of funds του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF). Το έτερο fund που προστέθηκε και επισήμως στη λίστα των funds που χρηματοδοτούνται από το Equifund, είναι το BigPi, για το οποίο δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες, ενώ συνολικά μέχρι στιγμής το Equifund έχει ανακοινώσει -επισήμως- τη χρηματοδότηση συνολικά 8 funds που θα επενδύσουν σε καινοτόμες και εξωστρεφείς εταιρείες με έντονη παρουσία στην Ελλάδα.

STARTUPS,ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home