Δούρειος Ίππος σε λογισμικό ασφαλείας

Σαν να λέμε, λύκος στα πρόβατα

Deasy @ 19.09.2017
Δούρειος Ίππος σε λογισμικό ασφαλείας

H Avast είναι αρκούντως γνωστή στους χρήστες υπολογιστών και φορητών συσκευών και τα προϊόντα της χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, οπότε το γεγονός ότι μια ενημέρωση λογισμικού της περιέχει “Δούρειο Ίππο” προκαλεί ανησυχία και, ευλόγως, σηκώνει φρύδια από την έκπληξη.

Όπως έγινε γνωστό, μία ενημέρωση του λογισμικού CCleaner για τα Windows περιέχει κακόβουλο λογισμικό. Η μολυσμένη έκδοση διανεμήθηκε μεταξύ 15 Αυγούστου και 12 Σεπτεμβρίου, οπότε αν χρησιμοποιείς το συγκεκριμένο προϊόν ψάξου και ψάξου καλά. Το πιο ανησυχητικό είναι πως όταν λαμβάνεις ενημερωμένο λογισμικό από τον πάροχο που έχεις επιλέξει να σε προστατεύει δεν μπορείς να φανταστείς πως υπάρχει περίπτωση να κολλήσει κάποιου είδους ιός στη μηχανή σου. Επίσης, οι ενημερώσεις λογισμικού ασφαλείας θεωρούνται εκ προοιμίου ως… ασφαλείς, αλλά φαίνεται πως εδώ έχουμε μια περίπτωση παρόμοια με μη ασφαλή φάρμακα ή νοθευμένα τρόφιμα εξαιτίας κάποιου προβλήματος στη γραμμή παραγωγής.

Μάλλον δεν φαίνεται να βρίσκεται λύση σε αυτό το πρόβλημα στο εγγύς μέλλον, διότι αν οι κακοί έχουν καταφέρει να διεισδύσουν στις “γραμμές παραγωγής” του λογισμικού ασφαλείας, τη στρουμφίσαμε, κατά το κοινώς λεγόμενο.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑ,AVAST,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home